Hapankorppu-puolukkakakku

Hapankorppu-puolukkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Food Solutions

Hapankorppu-puolukkakakku

Hapankorppu-puolukkakakku

Ainekset16 annosta

Pohja

0.050 kg
0.125 kg
hapankorppua

Täyte

0.014 kg
liivatelehtiä
0.045 kg
karpalo-puolukkatäysmehua
0.300 kg
0.300 kg
0.300 kg
0.200 kg
sokeria
0.012 kg
vaniljasokeria
0.025 kg
likööriä (puolukka)

Kiille

0.200 kg
karpalo-puolukkatäysmehua
0.090 kg
hyytelösokeria

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaiseen teflonvuokaan pohjan (Ø 24 cm) kokoinen levy. Hienonna hapankorput ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota täytteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Soseuta puolukat ja vaahdota kerma. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kakkua kylmiössä mielellään yön yli.
  3. Valmista kiille kuumentamalla mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen hyytyneen kakun päälle. Kun kiille on jäähtynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita tarjolle.
kpl
g
1.4 kg
214 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
214 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
214 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›