Siirry sisältöön
Isoäidin voipitko

Isoäidin voipitko

Isoäidin voipitko

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,035 kg suolaa
  • 0,450 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,020 kg kardemummaa
  • 0,750 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,800 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0,300 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,300 kg keltuaisia

Ohje

  1. Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
  2. Leivo taikinasta 390 g:n painoisia pitkulaisia pitkoja. Nostata pitkot.
  3. Valmista voiteluaine juuri ennen voitelua sekoittamalla keltuaiset ja voisula tasaiseksi. Voitele pitkot kahteen kertaan. Anna pinnan kuivahtaa.
  4. Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1529 kcal
Proteiini 33,2 g
Hiilihydraatti 185,7 g
Rasva 70,7 g
Tyydyttynyt rasva 37,6 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 3,6 g
Kalsium 168,6 mg
D-vitamiini 2,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 348 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 42,3 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search