Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus tarjotaan tässä modernilla tavalla. Maut ovat tallella, mutta aivan uudessa muodossa. Tämä annos sopii pieneksi alkuruoaksi tai amuseksi. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Tommi Tuominen.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset50 annosta

Perunaohukainen

0.500 kg
perunalunta (perunasurvimen läpi puserrettua kypsää perunaa)
0.160 kg
kananmunaa
0.025 kg
vehnäjauhoja
0.100 kg
0.125 kg
valkuaista

Anjovisöljy

0.250 kg
ravintolafileetä
0.900 kg
öljyä

Rapea peruna

0.140 kg
perunaa

Hapankerma

0.200 kg

Pikkelisipulit

0.063 kg
helmisipuleita (15 kpl)
0.000 kg
pikkelilientä (1-2-3)

Ohje

  1. Perunaohukainen

  2. Sekoita keskenään muut aineet paitsi valkuainen. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Laita massa muovipulloon. Paista pannulla 3-4 cm halkaisijaltaan olevia lettuja.
  3. Anjovisöljy

  4. Laita fileet ja öljy vakuumipussiin. Infusoi 55 asteessa 2h. Anna jäähtyä rauhassa. Siivilöi fileet pois öljystä.
  5. Rapea peruna

  6. Kuori ja raasta perunat. Frittaa raaste kullanruskeaksi, valuta liinan päällä ja mausta suolalla.
  7. Hapankerma

  8. Mausta hapankerma 1,3% suolalla ja vaahdota. Laita vaahto pursotinpussiin.
  9. Pikkelisipulit

  10. Leikkaa sipulit puoliksi ja irrota ”lehdet”. Kypsennä kevyesti pikkeliliemessä ja jätä maustumaan. Siivilöi liemi pois kun sipulit ovat jäähtyneet.
  11. Kokoaminen

  12. Pursota perunaletun päälle hapankermaa, painele muutama sipulin kynsi siihen. Ripottele vähän rapeaa perunaa ja anjovisöljyä päälle. Viimeistele ripauksella mustapippuria ja muutamalla tillinoksalla.
kpl
g
2.3 kg
428 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
428 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
43 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
428 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
43 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.