Jouluinen appelsiinikassler

Jouluinen appelsiinikassler

FoodService
Ammattikeittiö - Gluteeniton
Ammattikeittiö - Laktoositon
131 kcal / 100g
Ehdoton kinkun selättäjä juhlapöydässä. Ylikypsää, mureaa kassleria, makeahkoa appelsiinikastiketta, paahteista pistaasipähkinää ja metsäisiä yrttejä. Loistava vaihtoehto juhlavaan pääruokapöytään.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Porsaan kassler
2,500 kg porsaan kassleria
0,150 kg Valio Eila® voita laktoositon
0,300 kg Food Service sipulikuutioita
0,300 kg Food Service isoja juureskuutioita
0,010 kg kanelitankoa
0,002 kg laakerinlehteä
0,005 kg kokonaisia mustapippureita
0,005 kg tähtianista
0,020 kg appelsiinin kuorta
1,000 kg kahvia
  vettä
  suolaa
Appelsiinikastike ja pistaasikuorrute
1,500 kg kasslerin paistolientä redusoituna
0,200 kg tummaa siirappia
0,100 kg sokeria
0,003 kg appelsiinin kuorta
0,010 kg tuoretta timjamia
0,200 kg pistaasipähkinöitä
0,005 kg appelsiinin kuorta raastettuna
Sinappi-rosmariinikastike
0,200 kg Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
0,200 kg Valio turkkilaista ruokajogurttia laktoositon
0,015 kg tuoretta rosmariinia
0,030 kg Dijon-sinappia
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Porsaan kassler
  • Ruskista porsaan kassler voissa, lisää sipulit, juurekset ja mausteet ja freesaa vielä hetki. Laita liha ja paistetut kasvikset syvään 1/2 GN-vuokaan ja peitä liha kahvilla ja kiehuvalla vedellä. Mausta suolalla ja kelmuta koko vuoka huolellisesti.

  • Kypsennä liha 85 °C höyryssä vähintään 12-16 tuntia.

  • Siivilöi kypsennysliemi kattilaan ja redusoi niin, että jäljellä on noin 1,5 litraa lientä. Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi.

Appelsiinikastike
  • Mausta redusoitu paistoliemi tummalla siirapilla, sokerilla, appelsiininkuorella, timjamilla ja suolalla ja kelmuta kuumana. Anna makujen infuusioitua vähintään 1 h, tai yön yli. Siivilöi ja redusoi sopivan paksuiseksi. Mausta suolalla.

  • Leikkaa liha annospaloiksi ja paista voissa kullan ruskeaksi. Glaseeraa appelsiinikastikkeella ja ripottele pinnalle paahdettua pistaasirouhetta. Tarjoile kastikkeen kera.

Sinappi-rosmariinikastike
  • Vaahdota tuorejuusto ja jogurtti sekaisin ja mausta hienonnetulla rosmariinilla ja Dijon-sinapilla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!