Jouluinen appelsiinikassler

Jouluinen appelsiinikassler
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Jouluinen appelsiinikassler

Jouluinen appelsiinikassler

Ehdoton kinkun selättäjä juhlapöydässä. Ylikypsää, mureaa kassleria, makeahkoa appelsiinikastiketta, paahteista pistaasipähkinää ja metsäisiä yrttejä. Loistava vaihtoehto juhlavaan pääruokapöytään.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset10 annosta

Porsaan kassler

2.500 kg
porsaan kassleria
0.150 kg
0.255 kg
pakastesipulikuutioita
0.300 kg
keittojuureksia, pakaste
0.010 kg
kanelitankoa
0.002 kg
laakerinlehteä
0.005 kg
kokonaisia mustapippureita
0.005 kg
tähtianista
0.020 kg
appelsiinin kuorta
1.000 kg
kahvia
0.000 kg
vettä
0.000 kg
suolaa

Appelsiinikastike ja pistaasikuorrute

1.500 kg
kasslerin paistolientä redusoituna
0.200 kg
tummaa siirappia
0.100 kg
sokeria
0.003 kg
appelsiinin kuorta
0.010 kg
tuoretta timjamia
0.200 kg
pistaasipähkinöitä
0.005 kg
appelsiinin kuorta raastettuna

Sinappi-rosmariinikastike

0.200 kg
0.200 kg
0.015 kg
tuoretta rosmariinia
0.030 kg
Dijon-sinappia

Ohje

  1. Porsaan kassler

  2. Ruskista porsaan kassler voissa, lisää sipulit, juurekset ja mausteet ja freesaa vielä hetki. Laita liha ja paistetut kasvikset syvään 1/2 GN-vuokaan ja peitä liha kahvilla ja kiehuvalla vedellä. Mausta suolalla ja kelmuta koko vuoka huolellisesti.
  3. Kypsennä liha 85 °C höyryssä vähintään 12-16 tuntia.
  4. Siivilöi kypsennysliemi kattilaan ja redusoi niin, että jäljellä on noin 1,5 litraa lientä. Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi.
  5. Appelsiinikastike

  6. Mausta redusoitu paistoliemi tummalla siirapilla, sokerilla, appelsiininkuorella, timjamilla ja suolalla ja kelmuta kuumana. Anna makujen infuusioitua vähintään 1 h, tai yön yli. Siivilöi ja redusoi sopivan paksuiseksi. Mausta suolalla.
  7. Leikkaa liha annospaloiksi ja paista voissa kullan ruskeaksi. Glaseeraa appelsiinikastikkeella ja ripottele pinnalle paahdettua pistaasirouhetta. Tarjoile kastikkeen kera.
  8. Sinappi-rosmariinikastike

  9. Vaahdota tuorejuusto ja jogurtti sekaisin ja mausta hienonnetulla rosmariinilla ja Dijon-sinapilla.
kpl
g
1.8 kg
132 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
132 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.