Joululeipä

Valio Food Solutions

Joululeipä

Ainekset2 leipää

0.400 kg
mallasrouhetta
0.700 kg
vettä
0.100 kg
hiivaa
1.000 kg
0.260 kg
fariinisokeria
0.028 kg
suolaa
2.080 kg
vehnäjauhoja
0.200 kg
0.400 kg
hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä
0.400 kg
kuivattuja hedelmiä (aprikoosia ja taateleita)

Ohje

  1. Sekoita mallasrouhe kiehuvaan veteen. Keitä 5 min. Lisää maito.
  2. Sekoita kädenlämpöiseen mallas-maitoseokseen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaan huoneenlämpöinen voi. Lisää taikinaan lopuksi karkeaksi rouhitut pähkinät ja paloitellut hedelmät. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Jaa taikina kahteen voideltuun GN 1/3-65 -astiaan ja ripota päälle vehnäjauhoja. Peitä leivät ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 min.
  4. Paista leipiä kiertoilmauunissa 160 asteessa n. 40 min. Tarjoa leipää juustopöydässä tai jouluaterialla.
Vinkki

Vinkki

Leivän maku paranee parin päivän säilytyksessä.Tarjoa Valio Mustaleima™ tai Valio Musta Salaneuvos® viipaleiden kanssa.
kpl
g
5.1 kg
282 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,6 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›