Joulutähtipulla

Joulutähtipulla
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Joulutähtipulla

Joulutähtipulla

Rikkaassa, paljon voita sisältävästä pullataikinasta on leivottu boston-tyyppinen pulla. Täytteenä on Valio karpalotäyte ja lisämausteena on piparimausteita tuoden glögi makumaailman leivonnaiseen.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 kpl

Taikina

3.600 kg
vehnäjauhoja
2.000 kg
1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.030 kg
suolaa
0.400 kg
sokeria
0.200 kg
hiivaa
0.400 kg
kananmunia
7.705 kg (20 kpl à 0.385 kg)

Täyte

5.400 kg
Valio karpalotäytettä
0.030 kg
piparkakkumaustetta
0.240 kg
mantelilastuja
5.670 kg (20 kpl à 0.284 kg)
13.375 kg (20 kpl à 0.669 kg)

Ohje

  1. Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita veden joukkoon maitojauhe, suola, sokeri ja hiiva.
  3. Lisää seos ja taikinan muut aineet voi-jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Anna taikinan levätä 20 min.
  5. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi.
  6. Ota 22cm renkaalla taikinakiekkoja kaulauksesta.
  7. Pursota täytettä taikinakiekolle ja ripottele piparimausteseosta pinnalle. Laita toinen taikinakiekko kanneksi.
  8. Leikkaa 12 osaan sektoreiksi niin että jää keskeltä kiinni. (katso kuvasta)
    Leikkaa  12 osaan sektoreiksi niin että jää keskeltä kiinni. (katso kuvasta)
  9. Kääntele sektorit kierteille jokatoinen vastapäivään.
  10. Laita voideltu kakkurengas ympärille ja nostata.
  11. Voitele kananmunalla ja ripottele mantelilastuja pintaan.
  12. Paista 200 °C:ssa.
kpl
g
13.3 kg
315 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
315 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
315 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.