Jouluwiener

Valio Food Solutions

Jouluwiener

Ainekset60 kpl

Wienertaikina

1.000 kg
vettä
0.100 kg
0.030 kg
suolaa
0.150 kg
sokeria
0.100 kg
hiivaa
0.400 kg
kananmunia
0.050 kg
2.200 kg
vehnäjauhoja
1.000 kg
5.030 kg (60 kpl à 0.084 kg)

Kanelitäyte

0.360 kg
0.360 kg
sokeria
0.090 kg
0.270 kg
vettä
0.028 kg
kanelia
0.040 kg
1.148 kg (60 kpl à 0.019 kg)

Manteliremonssi

0.250 kg
0.250 kg
sokeria
0.190 kg
vettä
0.060 kg
0.200 kg
mantelijauhetta
0.950 kg (60 kpl à 0.016 kg)

Stroisseli

0.100 kg
0.100 kg
sokeria
0.010 kg
kanelia
0.005 kg
inkivääriä
0.003 kg
neilikkaa
0.180 kg
vehnäjauhoja
0.398 kg (60 kpl à 0.007 kg)

Pinnalle

0.480 kg
pomadaa
0.480 kg (60 kpl à 0.008 kg)
8.006 kg (60 kpl à 0.133 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä
  2. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe
  3. Valmista manteliremonssi. Vaahdota voita ja sokeria kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi ja mantelijauho
  4. Ota taikinasta 2000 g ja kauli se paksuudeltaa 2,5 mm:n vahvuiseksi. Leikkaa taikinalevystä 2 kpl kooltaan 30 x 50 cm:n levyä. Laita levyt pelleille. Pursota kanelitäytteestä raitoja pohjien päälle 2,5 cm:n välein.
  5. Kauli loppu wienertaikinasta 3 mm:n vahvuiseksi ja 25 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä matolle tasainen kerros manteliremonssia. Rullaa matto ja leikkaa 55 g:n painoisiksi paloiksi.
  6. Aseta palat taikinalevyjen päälle riveihin 5 x 6, leikkauspinta ylöspäin.
  7. Nostata, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle stroisselia
  8. Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin 25 min. Pomadoi jäähtyneet levyt. Leikkaa levyt 5 x 6 (30 palaa/ levy
kpl
g
8.0 kg
373 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
373 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
373 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›