Juuressalaattia Mustaleimalla ja lehtikaalipestolla

Juuressalaattia Mustaleimalla ja lehtikaalipestolla
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Juuressalaattia Mustaleimalla ja lehtikaalipestolla

Juuressalaattia Mustaleimalla ja lehtikaalipestolla

Juuressalaatti, lehtikaali sekä Valio Mustaleima™ Emmental ovat suomalaisia makuja parhaimmillaan. Paahdetut juurekset ja Mustaleima yhdistettynä lehtikaalipeston makumaailmaan nostavat alkuruokasalaatin uudelle tasolle.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset20 annosta

Juuressalaatti

0.480 kg
porkkanaa
0.420 kg
lanttua
0.300 kg
palsternakkaa
0.220 kg
rypsiöljyä
0.006 kg
tuoretta timjamia
0.002 kg
suolaa
0.002 kg
mustapippuria myllystä
0.900 kg
0.034 kg
tuoretta lehtipersiljaa

Marinoitu lehtikaali

0.150 kg
lehtikaalia
0.030 kg
rypsiöljyä
0.001 kg
suolaa
0.010 kg
omenaviinietikkaa

Lehtikaalipesto

0.065 kg
lehtikaalia
0.023 kg
tuoretta persiljaa
0.008 kg
valkosipulia
0.150 kg
rypsiöljyä
0.001 kg
mustapippuria myllystä
0.100 kg

Ohje

  1. Juuressalaatti

  2. Viipaloi juurekset noin 5 mm viipaleterällä vihannesleikkurissa. Hienonna timjami, sekoita öljy, timjami, suola ja pippuri juuresten sekaan.
  3. Paahda 230 °C uunissa noin 15 min. Jäähdytä.
  4. Viipaloi Mustaleima emmentaljuusto 1.5 mm viipaleterällä vihannesleikkurissa.
  5. VINKKI: Voit ajaa Mustaleima emmentaljuuston samalla terällä kuin juurekset jolloin juusto jää rouheammaksi paloiksi.
  6. Lisää hienonnettu lehtipersilja ja viipaloitu juusto salaattiin sekaan ja pyöräytä ainekset sekaisin.
  7. Marinoitu lehtikaali

  8. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja sekoita öljyn ja omenaviinietikan kanssa.
  9. Lisää marinoitu lehtikaali salaatin joukkoon.
  10. Lehtikaalipesto

  11. Poista lehtikaalista lehtiruoti. Raasta Mustaleima emmentaljuusto.
  12. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja aja tasaiseksi tehosekoittimessa.
  13. Koristele salaatti lehtikaalipestolla tai tarjoile lehtikaalipesto erikseen.
kpl
g
2.9 kg
278 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
278 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.