Juustoinen sienirisotto

Juustoinen sienirisotto
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Juustoinen sienirisotto

Juustoinen sienirisotto

Risotto juustolla ja sienillä ei voi mennä pieleen. Huikea lisuke noutopöytään, edustustarjoiluihin, tai lautasannoksiin.

Tehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Petteri
Valio Koekeittiöstä

Ainekset4 annosta

0.200 kg
esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim. herkkusieniä, tatteja, kantarelleja
0.045 kg
0.102 kg
salottisipulia
0.020 kg
valkosipulin kynttä
0.045 kg
0.270 kg
risottoriisiä
0.200 kg
kuivaa valkoviiniä
0.800 kg
kasvislientä
0.045 kg
0.002 kg
tuoretta timjamia

Lisäksi

0.100 kg
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Valuta sienet huolellisesti. Kuumenna sieniä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota.
  2. Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna. Kaada kattilaan viini ja pari desilitraa kasvislientä, sekoita
  3. Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
  4. Lisää voi ja mausta timjamilla.
  5. Viimeistele juustolastuilla.
kpl
g
1.2 kg
139 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
139 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.