Juustotikut

Juustotikut
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Juustotikut

Piimä voitaikinassa ja juusto murotaikinassa tuovat maun juustotikkuihin. Unikonsiemenet tuovat makua ja näköä, jotka takuulla muistetaan.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset110 kpl

Sekoitettu voitaikina

1.250 kg
1.250 kg
vehnäjauhoja
0.020 kg
leivinjauhetta
0.500 kg
3.020 kg (110 kpl à 0.027 kg)

Juustomurotaikina

0.700 kg
0.700 kg
0.700 kg
vehnäjauhoja
2.100 kg (110 kpl à 0.019 kg)

Voiteluun

0.200 kg
kananmunaa
0.200 kg (110 kpl à 0.002 kg)

Pinnalle

0.500 kg
0.100 kg
unikonsiemeniä
0.600 kg (110 kpl à 0.005 kg)
5.920 kg (110 kpl à 0.054 kg)

Ohje

  1. Valmista sekoitettu voitaikina. Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita joukkoon kylmä piimä.
  3. Kauli taikina 3x3.
  4. Anna taikinan levätä kylmiössä vähintään kaksi tuntia
  5. Valmista juustomurotaikina. Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon juustoraaste. Vaivaa taikinaksi. Muotoile taikinasta levy. Anna taikinan levätä kylmiössä kaksi tuntia.
  6. Kauli taikinat samankokoisiksi aihioiksi ja yhdistä taikinat päällekkäin, murotaikina päällimmäiseksi. Voitele tarvittaessa kananmunalla taikinat yhteen.
  7. Kauli taikina 5 mm:n vahvuiseksi matoksi.
  8. Voitele juustomurotaikinan pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle kerros juustoraastetta ja unikonsiemenet. Paina juustoraaste hyvin kiinni taikinan pintaan.
  9. Leikkaa taikina 25 x 2 cm:n nauhoiksi.. Anna levätä 1 tunti.
  10. Paista tikut 220 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
kpl
g
5.5 kg
450 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
450 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
34 g
Tyydyttynyt rasva
20 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
450 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
34 g
Tyydyttynyt rasva
20 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.