Kalkkunarulla, grillattua suippokaalia, mustaherukkamehulla glazeroitua punajuurta ja kermaista pippurikastiketta

Kalkkunarulla, grillattua suippokaalia, mustaherukkamehulla glazeroitua punajuurta ja kermaista pippurikastiketta
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Kalkkunarulla, grillattua suippokaalia, mustaherukkamehulla glazeroitua punajuurta ja kermaista pippurikastiketta

Kalkkunarulla, grillattua suippokaalia, mustaherukkamehulla glazeroitua punajuurta ja kermaista pippurikastiketta

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön käsialaa.

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset10 annosta

Kalkkunarulla

0.500 kg
nahallista kalkkunan rintaa
0.150 kg
0.005 kg
suolaa

Grillattu suippokaali ja balsamicovinaigrette

0.130 kg
sokeria
0.014 kg
suolaa
0.050 kg
vaaleaa balsamietikkaa
0.060 kg
valkoviinietikkaa
0.400 kg
rypsiöljyä
1.040 kg
suippokaali

Glaseerattu punajuuri

0.375 kg
punajuuria (pienikokoisia)
0.075 kg
mustaherukkamehua
0.035 kg

Pippurikastike

1.000 kg
paahdettua kanalientä
0.200 kg
punaviiniä
0.040 kg
punaviinietikkaa
0.080 kg
porkkanaa , kuorittuna
0.075 kg
varsiselleriä
0.085 kg
salottisipulia , kuorittuna
0.400 kg
0.010 kg
rosépippuria
0.010 kg
mustapippuria
0.025 kg
tuoretta sitruunatimjamia

Ohje

  1. Kalkkunarulla

  2. Trimmaa lihapuolelta noin ⅓ lihasta (n. 150 g) pois ja aseta rinta kelmulle nahka alaspäin.
  3. Laita kalkkunasta trimmattu liha tehosekoittimeen suolan kanssa. Aja nopeasti tasaiseksi ja lisää kerma ohuena nauhana mukaan. Laita pursotinpussiin ja pursota keskelle kalkkunan rintaa paksu linja. Kääri kelmuun tiukaksi rullaksi ja kypsennä 64 asteisessa vesihauteessa noin 1 tunti. Jäähdytä.
  4. Tarjoiltaessa paista pannulla rullaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta pinta suolalla.
  5. Grillattu suippokaali ja balsamicovinaigrette

  6. Kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi öljy ja jäähdytä. Emulsioi öljy joukkoon sauvasekoitinta käyttäen.
  7. Leikkaa kaali koosta riippuen 6-8 lohkoon. Grillaa molemmilta puolilta ja jäähdytä. Mausta kauttaaltaan balsamico vinaigrettellä.
  8. Glaseerattu punajuuri

  9. Paahda punajuuret uunissa kuori päällä kunnes kuori lähes hiiltyy. Kuori ja pilko haluamaksesi paloiksi. Kiehauta mustaherukkamehu kattilassa ja emulsioi joukkoon kylmä kuutioitu voi, lisää punajuuren palaset ja mausta suolalla.
  10. Pippurikastike

  11. Freesaa kattilassa pilkotut kasvikset rypsiöljyn kanssa. Lisää etikka ja viini, redusoi kunnes ¼ jäljellä. Kaada paahdettu kanaliemi mukaan ja redusoi kunnes ⅓ osaa jäljellä, lisää kerma ja redusoi kunnes konsistenssi on kastikemainen, olematta kuitenkaan liian paksu. Lisää pippurit ja sitruunatimjami ja anna uuttua 20 minuuttia. Siivilöi kastike siivilän läpi ja mausta suolalla ja etikalla tarvittaessa.
kpl
g
3.0 kg
163 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
163 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.