Siirry sisältöön
Kana-kookos-inkivääripaistos
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Kana-kookos-inkivääripaistos

Mehevät itämaiset maut tuovat uutta vaihtelua uudessa juhlapöydän tarjoamisessa. Kana saa herkullista makua kookoksesta, inkivääristä ja limestä. Voinen piirastaikina rapeudessaan ja mehevä kostea täyte luovat elämyksen joka maistuu erinomaiselta.

Kana-kookos-inkivääripaistos

Ainekset

Taikina

  • 3,000 kg vehnäjauhoja
  • 1,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,026 kg suolaa
  • 0,680 kg kananmunaa
  • 0,440 kg vettä

Täyte

  • 1,600 kg puuroriisiä
  • 2,000 kg vettä
  • 1,600 kg kookosmaitoa
  • 0,080 kg suolaa
  • 0,800 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,112 kg tuoretta inkivääriä
  • 0,012 kg kuivattua ruohosipulia
  • 0,160 kg limemehua
  • 1,600 kg kypsää broilerin rintafileetä, pakaste kuutioituna
  • 0,640 kg pakaste purjoviipaleita
  • 0,800 kg pakastehärkäpapuja
  • 1,050 kg paholaisen hilloa

Ohje

Taikina

  1. Sekoita kylmä voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää vesi ja kananmunat. Sekoita nopeasti sekaisin.

Täyte

  1. Keitä riisi vedessä. Lisää kookosmaito ja keitä kypsäksi.
  2. Mausta riisi voilla, suolalla, limellä, ruohosipulilla ja inkivääri raasteella. Jäähdytä.

Muotoilu

  1. Kauli taikina 2,5 mm vahvuiseksi.
  2. Laita taikina ø 20 cm:n kakkurenkaisiin reunoja myöten.
  3. Täytä riisitäytteellä, kanalla, härkäpavuilla, purjolla ja paholaishillolla kerroksittain annostellen, niin että riisitäyte on alimmaisena ja päällimmäisenä.
  4. Laita taikinasta kansi päälle. Käänä ylösalaisin ja poista kakkurengas. Voitele kananmunalla.
  5. Vaivaa lopputaikina vedellä pehmentäen. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja leikkaa ristikkoleikkurilla. Avaa ristikko ja laita paistoksen pinnalle. Voitele kananmunalla.
  6. Paista 180°C:ssa noin 60 minuuttia.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 4690 kcal
Proteiini 108,4 g
Hiilihydraatti 398,3 g
Rasva 241 g
Tyydyttynyt rasva 143,1 g
Ravintokuitu 21,1 g
Suola 16,3 g
Kalsium 209,9 mg
D-vitamiini 3,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 291 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 24,7 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search