Kaneli-Taneliwiener

Kaneli-Taneliwiener
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Kaneli-Taneliwiener

Kaneli-Taneliwiener

Valion klassikko resepti, josta löytyy myös oikopolkuja niitä tarvitseville. Herkulliseen lopputulokseen pääset molemmissa tapauksissa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset122 kpl

Wienertaikina

1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.030 kg
suolaa
0.150 kg
sokeria
0.100 kg
hiivaa
0.400 kg
kananmunia
0.050 kg
2.200 kg
vehnäjauhoja
1.500 kg
5.505 kg (122 kpl à 0.045 kg)

Tai käytä valmiita Valio voiwieneraihioita

7.900 kg
7.900 kg (122 kpl à 0.065 kg)

Täyte

0.750 kg
0.750 kg
sokeria
0.125 kg
0.075 kg
kanelia
1.700 kg (122 kpl à 0.014 kg)

Tai käytä valmista Valio kaneli curd täytettä

1.700 kg
1.700 kg (122 kpl à 0.014 kg)

Pinnalle

0.300 kg
0.900 kg
vettä
0.730 kg
stroisselia
0.122 kg
tomusokeria
2.052 kg (122 kpl à 0.017 kg)
18.857 kg (122 kpl à 0.155 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet.
  2. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  3. Valmista täyte sekoittamalla pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljakreemijauhe ja kaneli.
  4. Kauli taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 9 x 9 cm:n neliöiksi.
  5. Pursota kanelitäytettä palojen keskelle renkaaksi. Taita kulmat keskelle tanskalaisiksi wienereiksi. Aseta wienerit voilla-leivottu kapseleihin ja nostata. Pursota vaniljakreemiä nousseiden wienereiden keskelle ja ripottele pinnalle runsaasti stroisselia.
  6. Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia. Sihtaa pinnalle tomusokeria.
Vinkki

Vinkki

Voit helppottaa työtä ja käyttää valmiita Valio voiwieneraihioita ja Valio kanelicurdtäytettä.
kpl
g
9.3 kg
374 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
374 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
374 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.