Kaneli-vaniljatryffeli

Kaneli-vaniljatryffeli
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Kaneli-vaniljatryffeli

Kaneli-vaniljatryffeli

Ainekset60 kpl

Kaneli-valkosuklaatryffeli

0.100 kg
0.005 kg
kanelitankoa
0.002 kg
vaniljatankoa
0.420 kg
maitosuklaata
0.180 kg
0.707 kg (60 kpl à 0.012 kg)

Suklaakuorrutus

0.200 kg
valkosuklaata
0.200 kg (60 kpl à 0.003 kg)
0.907 kg (60 kpl à 0.015 kg)

Ohje

  1. Valmista kaneli-vaniljamaito keittämällä tankoja täysmaidossa 5 minuuttia. Anna maustua yli yön kylmiössä suljetussa astiassa.
  2. Temperoi maitosuklaa. Lämmitä maitosuklaa ensin 45 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 26 asteiseksi ja sekoita se jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 30-31 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
  3. Vaahdota lapa-vatkaimella huoneenlämpöinen voi ja lisää siihen hiljalleen 75 g edellisenä päivänä valmistettua ja noin 35 asteiseksi lämmitettyä kaneli-vaniljamaitoa. Lisää temperoitu maitosuklaa voivaahtoon kunnolla sekoittaen.
  4. Pursota kaneli-vaniljatryffelistä haluamasi muotoisia konvehteja. Anna konvehtien kovettua seuraavaan päivään tai pidä niitä hetki kylmiössä.
  5. Temperoi kuorrutuksen valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 25 asteiseksi. Sekoita jäähdytetty osa jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta.
  6. Kasta tryffelit temperoituun valkosuklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla.
kpl
g
54.4 kg
529 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
529 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
40 g
Tyydyttynyt rasva
22 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
529 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
40 g
Tyydyttynyt rasva
22 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.