Kanelikierrepitko

Kanelikierrepitko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Kanelikierrepitko

Kanelikierrepitko

Ainekset14 kpl

Esitaikina

0.500 kg
vettä
0.050 kg
hiivaa
0.500 kg
vehnäjauhoja
1.050 kg (14 kpl à 0.075 kg)

Taikina

1.050 kg
esitaikinaa
0.500 kg
vettä
0.100 kg
0.030 kg
suolaa
0.400 kg
sokeria
0.150 kg
hiivaa
0.200 kg
kananmunia
0.020 kg
kardemummaa
0.500 kg
2.100 kg
vehnäjauhoja
5.050 kg (14 kpl à 0.361 kg)

Kanelitäyte

0.500 kg
0.500 kg
sokeria
0.125 kg
0.375 kg
vettä
0.070 kg
kanelia
0.110 kg
1.680 kg (14 kpl à 0.120 kg)

Pinnalle

0.140 kg
raesokeria
0.140 kg (14 kpl à 0.010 kg)
7.920 kg (14 kpl à 0.566 kg)

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita esitaikinan aineet kylmään veteen. Anna esitaikinan käydä yön yli kylmiössä.
  2. Sekoita taikinan aineet esitaikinan joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
  3. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi. Sekoita joukkoon kaneli ja vaniljakreemijauhe.
  4. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä kanelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.
  5. Leikkaa rullat 480 g:n painoisiksi paloiksi. Leikkaa palat halki pituussuuntaa. Jätä kuitenkin toisesta päästä kiinni. Kieritä muodostuneet nauhat rullalle siten, että leikauspintä jää päälle.
  6. Nostata pitkot, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pitkot 180 asteisessa uunissa noin 25 min.
kpl
g
7.0 kg
334 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
334 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
334 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.