Siirry sisältöön
Kanelikierrepitko

Kanelikierrepitko

Kanelikierrepitko

Ainekset

Esitaikina

  • 0,500 kg vettä
  • 0,050 kg hiivaa
  • 0,500 kg vehnäjauhoja

Taikina

  • 1,050 kg esitaikinaa
  • 0,500 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,030 kg suolaa
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,150 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,020 kg kardemummaa
  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,100 kg vehnäjauhoja

Kanelitäyte

  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,500 kg sokeria
  • 0,125 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
    Valio vaniljainen kreemijauhe 20 kg
  • 0,375 kg vettä
  • 0,070 kg kanelia
  • 0,110 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
    Valio vaniljainen kreemijauhe 20 kg

Pinnalle

  • 0,140 kg raesokeria

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita esitaikinan aineet kylmään veteen. Anna esitaikinan käydä yön yli kylmiössä.
  2. Sekoita taikinan aineet esitaikinan joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
  3. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi. Sekoita joukkoon kaneli ja vaniljakreemijauhe.
  4. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä kanelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.
  5. Leikkaa rullat 480 g:n painoisiksi paloiksi. Leikkaa palat halki pituussuuntaa. Jätä kuitenkin toisesta päästä kiinni. Kieritä muodostuneet nauhat rullalle siten, että leikauspintä jää päälle.
  6. Nostata pitkot, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pitkot 180 asteisessa uunissa noin 25 min.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1635 kcal
Proteiini 28,4 g
Hiilihydraatti 235,9 g
Rasva 62,5 g
Tyydyttynyt rasva 35,1 g
Ravintokuitu 10,5 g
Suola 3,6 g
Kalsium 197,8 mg
D-vitamiini 0,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 289 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 41,8 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search