Siirry sisältöön
Kanelileipä

Kanelileipä

Kaulittu pikkuleipä, jonka makua on helppo varioida pintaan ripoteltavilla aineksilla. Tässä kaneli versio, olkaa hyvä!

Kanelileipä

Ainekset

Massa

  • 2,000 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1,600 kg sokeria
  • 0,300 kg kananmunia
  • 0,050 kg ruokasoodaa
  • 2,200 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0,150 kg kananmunia

Pinnalle

  • 0,540 kg sokeria
  • 0,060 kg kanelia

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon sooda ja vehnäjauhot. Anna massan levätä seuraavaan päivään
  2. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria. Stanssaa haluamasi mallisiksi pikkuleiviksi.
  3. Paista pikkuleivät 180 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 31739 kcal
Proteiini 319,5 g
Hiilihydraatti 3830,9 g
Rasva 1672,6 g
Tyydyttynyt rasva 954,3 g
Ravintokuitu 109,7 g
Suola 64,2 g
Kalsium 1389 mg
D-vitamiini 22,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 460 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 55,5 g
Rasva 24,2 g
Tyydyttynyt rasva 13,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search