Karlsbader pistaasiwiener

Karlsbader pistaasiwiener

Teollisuus
339 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Taikina
1,100 kg vettä
4,600 kg Bakels Karlsbader-mix 3741
0,180 kg hiivaa
0,300 kg kananmunia
6,180 kg 170 kpl á 0,036 kg
Kaulintaan
2,000 kg Valio Eila® kaulintavoita
2,000 kg 170 kpl á 0,012 kg
Täyte I
0,700 kg mantelimassaa
1,300 kg Valio vaniljakreemitäytettä
0,060 kg pistaasipastaa
  vihreää karamelliväriä
2,060 kg 170 kpl á 0,012 kg
Täyte II
1,500 kg Valio toffeetäytettä
1,500 kg 170 kpl á 0,009 kg
Lisäksi
0,178 kg kananmunaa
0,400 kg pomadaa
0,200 kg pistaasipähkinärouhetta
0,778 kg 170 kpl á 0,005 kg
12,518 kg 170 kpl á 0,074 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Taikina
  • Sekoita taikinan ainekset taikinaksi.

  • Kauli voi taikinaan 3 x 3. Anna kahden ekan kaulauksen välissä 30 min lepo. Valmiille taikinalle 1 h lepo.

Täyte
  • Sekoita mantelimassan joukkoon vähitellen täytteen muut aineet. Värjää vaalean vihreäksi.

Ylöslyönti
  • Aukikaulaa taikina 3 mm vahvuuteen . Leikkaa taikinamatto 25 cm:n levyisiksi kaistaleiksi.

  • Pursota taikinan reunaan toffeetäyte. Käännä taikinaa senverran rullalle , että toffeetäyte menee rullan sisään. Levitä lopulle taikina osalle pistaasitäyte. Rullaa .

  • Paloittele taikinapötkö 70 g paloiksi ja leikkaa pala kaksiosaiseksi viuhkaksi.

  • Nostata wienerit max 33 °C:ssa.

  • Voitele kananmunalla.

  • Paista 220°:ssa n. 12 min.

  • Jäähdytä ja koristele pomadalla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!