Siirry sisältöön
Karpalohäränsilmä

Karpalohäränsilmä

Karpalohäränsilmä

Ainekset

Murotaikina

  • 0,600 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,450 kg sokeria
  • 0,150 kg kananmunia
  • 0,010 kg leivinjauhetta
  • 0,900 kg vehnäjauhoja

Täyte

  • 0,780 kg Valio karpalotäytettä

Ohje

  1. Valmista murotaikina: Vaahdota sokeri ja voi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  2. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
  3. Kauli taikina ohueksi 3 mm:n vahvuiseksi levyksi.
  4. Ota levystä halkaisijaltaan 8 cm:n paloja à 20 g. (104 kpl). Tee kolme reikää puoleen pohjista (kannet).
  5. Paista palat 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Levitä karpalotäytettä pohjille. Sihtaa kansien (kolme reikää) pinnalle tomusokeria ja aseta kannet pohjien päälle.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 214 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 28,7 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Kalsium 26,5 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 389 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 52,1 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search