Kastikekoulu: Hollandaise

Valio Food Solutions

Kastikekoulu: Hollandaise

Ainekset5 annosta

0.085 kg
salottisipulia kuorittuna
0.250 kg
valkoviiniä
0.250 kg
valkoviinietikkaa
0.085 kg
keltuaisia
0.250 kg
0.003 kg
suolaa

Ohje

  1. Paahda salottisipuleita hetki kattilassa. Lisää valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä kasaan kunnes jäljellä n. 1 dl nestettä. Siivilöi.
  2. Vatkaa keltuaiset nesteen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes vaalean kuohkeaa vaahtoa. Ota pois liedeltä.
  3. Vatkaa vähän kerrallaan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Mausta suolalla.
  4. VINKKI: Maustamalla hollandaisen eri raaka-aineilla saat lopputulokseksi eri kastikkeita. Choron-kastike = mausta tomaattipyreellä. Sauce Maltaise = mausta appelsiininmehulla ja -kuorella. Bearnaise = mausta hienonnetulla rakuunalla, kirvelillä ja ruohosipulilla.
kpl
g
0.5 kg
250 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
250 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
250 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›