Siirry sisältöön
Kasvisleipä
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Kasvisleipä

Kasvikset antavat leivälle kosteutta ja lisää säilyvyyttä. Lisäksi koskenlaskija taikinassa tekee leivästä pehmeämpää ja vastustamattoman herkullista.

Kasvisleipä

Ainekset

Esitaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,120 kg
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 0,010 kg hiivaa
  • 1,500 kg vehnäjauhoja

Jyvät

  • 0,500 kg vettä
  • 0,300 kg Kypsytetty vehnäjyvä Fazer Mylly

Taikina

  • 2,205 kg esitaikinaa
  • 0,057 kg suolaa
  • 0,070 kg tummaa siirappia
  • 0,300 kg ruisjauhoja
  • 0,070 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,700 kg vehnäjauhoja
  • 1,500 kg pakastekasvissuikaleita
  • 0,300 kg
    Valio Koskenlaskija® voimakas murennettua laktoosi
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e2,5 kg voimakas murennettu laktoositon

Pinnalle

  • 0,250 kg Sunflower Blend Fazer Mylly

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita 20 asteiseen veteen maitojauhe, piimä, hiiva ja jauhot. Vaivaa 10 min.
  2. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa ja sen jälkeen yön yli kylmiössä.
  3. Laita vehnäjyvät turpoamaan kuumaan veteen. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi.
  5. Anna taikina levätä 20 minuuttia.
  6. Paloittele taikina 550 g paloiksi ja muotoile pitkän mallisiksi leiviksi.
  7. Pyöräytä leivät rouheissa . Nostata.
  8. Paista 240 °:ssa alenevassa lämmössä. Paiston alussa höyrytys.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1259 kcal
Proteiini 44,4 g
Hiilihydraatti 194,6 g
Rasva 28,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 19,1 g
Suola 6 g
Kalsium 414,3 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 23,9 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search