Kasvisleipä

Valio Food Solutions

Kasvisleipä

Kasvikset antavat leivälle kosteutta ja lisää säilyvyyttä. Lisäksi koskenlaskija taikinassa tekee leivästä pehmeämpää ja vastustamattoman herkullista.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset11 kpl

Esitaikina

1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.120 kg
0.010 kg
hiivaa
1.500 kg
vehnäjauhoja
2.705 kg (11 kpl á 0.246 kg)

Jyvät

0.500 kg
vettä
0.300 kg
Kypsytetty vehnäjyvä
0.800 kg (11 kpl á 0.073 kg)

Taikina

2.205 kg
esitaikinaa
0.057 kg
suolaa
0.070 kg
tummaa siirappia
0.300 kg
ruisjauhoja
0.070 kg
0.700 kg
vehnäjauhoja
1.500 kg
pakastekasvissuikaleita
0.300 kg
5.202 kg (11 kpl á 0.473 kg)

Pinnalle

0.250 kg
Sunflower Blend
0.250 kg (11 kpl á 0.023 kg)
8.957 kg (11 kpl á 0.814 kg)

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita 20 asteiseen veteen maitojauhe, piimä, hiiva ja jauhot. Vaivaa 10 min.
  2. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa ja sen jälkeen yön yli kylmiössä.
  3. Laita vehnäjyvät turpoamaan kuumaan veteen. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi.
  5. Anna taikina levätä 20 minuuttia.
  6. Paloittele taikina 550 g paloiksi ja muotoile pitkän mallisiksi leiviksi.
  7. Pyöräytä leivät rouheissa . Nostata.
  8. Paista 240 °:ssa alenevassa lämmössä. Paiston alussa höyrytys.
kpl
g
6.1 kg
205 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
205 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,0 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.