Kirsikka Éclair

Kirsikka Éclair
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Kirsikka Éclair

Kirsikka Éclair

Ainekset20 kpl

Taikina

0.150 kg
vettä
0.075 kg
0.100 kg
vehnäjauhoja
0.133 kg
kananmunaa

Suklaakuorrute

0.100 kg
0.150 kg
tummaa suklaata

Kirsikkatäyte

0.200 kg
punaisia kirsikoita sokeriliemessä hienonnettuna
0.015 kg
sokeria
0.100 kg
0.200 kg

Ohje

  1. Taikina

  2. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle n. 5 cm pitkiä tankoja. Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana. Annoksesta tulee n. 20 leivosta.
  3. Suklaakuorrute

  4. Kiehauta kerma ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen.
  5. Kasta leivosten "kannet" suklaakuorrutteessa. Jäähdytä hyvin.
  6. Kirsikkatäyte

  7. Hienonna kirsikiat. Lisää sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon kirsikat ja rahka. Leikkaa "kansi" pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää 20 - 25 keskikokoiseen leivokseen.
Vinkki

Vinkki

Onnistumisen kannalta on tärkeää riittävä vatkausaika munien lisäämisen jälkeen. * Älä avaa uuniin suuluukkua 15 ensimmäisen min aikana
kpl
g
1.2 kg
231 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
231 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.