Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha

Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha

Koskenlaskijalla kuorrutettu uunikuha

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin käsialaa. "Uunissa paistettu Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha, voissa paistettua kukkakaalia, paahdettua kukkakaalisosetta, friteerattua lehtikaalia sekä ruskistettua voita sipulin, munan ja yrttien kera."

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset4 annosta

Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha

0.600 kg
ruodottomia kuhafileitä
0.100 kg
0.020 kg
tuoretta tilliä
0.008 kg
tuoretta persiljaa
0.020 kg
pankojauhoja
0.060 kg
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Kukkakaali

0.375 kg
kukkakaalia
0.200 kg
0.200 kg
0.100 kg
0.005 kg
tuoretta timjamia
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
viinietikkaa

Lehtikaali

0.200 kg
lehtikaalia
1.000 kg
rypsiöljyä
0.000 kg
suolaa

Ruskistettu voi

0.100 kg
0.059 kg
punasipulia
0.010 kg
tuoretta tilliä
0.008 kg
tuoretta persiljaa
0.010 kg
ruohosipulia
0.106 kg
kananmunaa
0.020 kg
viinietikkaa
0.000 kg
suolaa

Ohje

  1. Koskenlaskijalla kuorrutettu kuha

  2. Lämmitä kerma ja lisää siihen puolet sulatejuustosta.
  3. Laita yrtit ja loput sulatejuustosta tehosekoittimeen ja lisää joukkoon lämmin kerma-juustoseos, sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää pankojauhot ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  5. Poista kalasta nahka ja leikkaa fileestä kauniita selkäpaloja. Säästä loput esimerkiksi kalakeittoon.
  6. Mausta selkäpalat suolalla ja peitä ne juustomassalla.
  7. Kypsennä uunissa 120 °C kunnes sisälämpötila on 42 °C astetta. Ruskista juustokuorrutus kaasupolttimella.
  8. Kukkakaali

  9. Leikkaa kokonaisesta kukkakaalista kaksi keskipalaa.
  10. Leikkaa loput kukkakaalista pienemmiksi paloiksi ja paahda niitä uunissa 220 °C, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
  11. Keitä paahdettu kukkakaali kerman ja maidon seoksessa, siivilöi liemi ja sekoita kukkakaalin joukkoon voi, lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta soseesta tulee sopivan paksuista. Mausta suolalla ja viinietikalla.
  12. Paista kukkakaalin keskeltä leikatut viipaleet voissa pehmeiksi, viimeistele timjaminoksalla ja suolalla.
  13. Lehtikaali

  14. Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista, lämmitä öljy 140 °C ja friteeraa kaalia, kunnes öljy lakkaa kuplimasta.
  15. Laita kaalit valumaan paperin päälle. Mausta suolalla.
  16. Ruskistettu voi

  17. Keitä munia 10 minuuttia.
  18. Laita voi kattilaan keskilämmölle. Kun voi alkaa kuplia ja tuoksua ”pähkinäiseltä”, sekoita sitä ja anna voin ruskistua kullanruskeaksi. Jäähdytä toisessa astiassa.
  19. Silppua sipuli, kiehauta viinietikka ja kaada se sipulisilpun päälle.
  20. Kuori kananmunat, ota keltuaiset erikseen ja kuutioi valkuaiset.
  21. Hienonna yrtit.
  22. Kaada viinietikka pois sipulin joukosta ja sekoita kaikki ainekset lämpimään voihin. Mausta suolalla ja viinietikalla.
kpl
g
1.8 kg
389 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
389 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
41 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
389 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
41 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.