Kuningatarkakku

Kuningatarkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Kuningatarkakku

Kuningatarkakku

Ainekset3 kakkua

Pohja

0.210 kg

Mustikkatäyte

0.500 kg
0.150 kg
sokeria
0.250 kg
mustikkasosetta
0.025 kg
liivatelehteä
0.050 kg
vettä
0.250 kg

Vadelmatäyte

1.000 kg
0.300 kg
sokeria
0.500 kg
vadelmasosetta
0.100 kg
vettä
0.050 kg
liivatelehteä
0.500 kg

Pinnalle

0.500 kg
0.100 kg
vadelmasosetta

Ohje

  1. Valmista mustikkatäyte. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja mustikkasose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Laita massa Ø 16 cm:n kakkurenkaisiin ja anna hyytyä kylmiössä kaksi tuntia.
  2. Ota vetopohjasta Ø 20 cm:n pohjia. Aseta pohjat kakkurenkaiden pohjalle. Laita pohjien päälle ja keskelle hyydytetyt mustikkakakut (poista kakkurenkaat). Täytä kakkurenkaat vadelmatäytteellä ja tasoita pinta. Anna kakkujen hyytyä kylmiössä kaksi tuntia.
  3. Valmista vadelmatäyte. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vadelmasose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
  4. Valmista pintahyytelö. Kuumenna kuumahyytelö juoksevaksi ja sekoita joukkoon vadelmasose. Tee hyytelöstä peilit kakkujen pinnalle. Kakut on helpompi hyytelöidä pakastettuna.
Vinkki

Vinkki

Voitele kakkurenkaat ruokaöljyllä ja kasta tomusokeriin.
kpl
g
4.5 kg
173 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
173 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.