Kurpitsaa ja kirvelifraichea

Kurpitsaa ja kirvelifraichea
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Kurpitsaa ja kirvelifraichea

Kurpitsaa ja kirvelifraichea

Kurpitsaa kolmella tapaa, täysin vegaanisena.Toimii terasseilla ja dinnereillä, alku- tai pääruokana.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

Miso-glaseerattu kurpitsa ja kurpitsapyre

2.000 kg
myskikurpitsaa
0.000 kg
karkeaa merisuolaa
0.100 kg
rypsiöljyä
0.010 kg
suolaa
0.050 kg
misotahnaa
0.050 kg
riisiviinietikkaa
0.010 kg
seesamöljyä
0.200 kg
0.050 kg
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Kirvelifraiche

0.400 kg
0.085 kg
tuoretta kirveliä hienonnettuna
0.050 kg
riisiviinietikkaa
0.010 kg
suolaa

Kurpitsansiemenkeksi

0.200 kg
kurpitsansiemeniä
0.050 kg
chia-siemeniä
0.050 kg
rypsiöljyä
0.004 kg
suolaa
0.200 kg
kuumaa vettä

Viimeistelyyn

0.017 kg
tuoretta kirveliä
0.010 kg
piparjuurta raastettuna

Ohje

  1. Miso-glaseerattu kurpitsa ja kurpitsapyre

  2. Puolita kurpitsa keskikohdasta. Kypsennä kapeampi pääty kuorineen suolapedillä (leikkuupinta suolaa vasten) 190 °C uunissa, n. 45 min.
  3. Poista kurpitsan toisesta puolikkaasta kuoret ja siemenet, leikkaa lohkoiksi ja paahda rypsiöljyn ja suolan kanssa 190 °C uunissa n. 30 min.
  4. Sekoita miso, riisiviinietikka ja seesamöljy sekaisin.
  5. Valmista pyre paahdetuista kurpitsalohkoista (ilman paistoöljyä) ja Easy Whippingistä. VINKKI: Jos tarvitset pyreestä lämpöä kestävän version, niin vaihda tuotteeksi Valio Oddlygood® Easy Cooking.
  6. Jäähdytä suolapedillä kypsennetyt kurpitsat. Viipaloi ja stanssaa kuoret pois. Leikkaa haluamaasi muotoon ja sivele palat misoglacella. Ripottele pinnalle hienonnettua kurpitsansiementä.
  7. Kirvelifraiche

  8. Sekoita raaka-aineet sekaisin.
  9. Kurpitsansiemenkeksi

  10. Sekoita raaka-aineet ja anna turvota vähintään 30 minuuttia, välillä sekoittaen.
  11. Levitä massa leivinpaperin päälle pellille, laita päälle toinen paperi ja pelti ja paista 190 °C uunissa n. 10 min. Poista päällimmäinen pelti ja leivinpaperi ja paista vielä n. 10 min.
  12. Viimeistelyyn

  13. Kokoa annos. Viimeistele tuoreella kirvelillä ja raastetulla piparjuurella.
kpl
g
3.0 kg
134 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
134 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.