Lakkatuulihattu

Lakkatuulihattu
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Lakkatuulihattu

Lakkatuulihattu

Valion lakkahillo, kerma ja Viola tuorejuusto luovat juhlavan makuyhdistelmän, joka on niin suomalaista makumaailmaa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset50 kpl

Murotaikina

0.160 kg
0.200 kg
fariinisokeria
0.200 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg (50 kpl à 0.011 kg)

Eclairmassa

0.320 kg
0.320 kg
0.320 kg
vettä
0.008 kg
suolaa
0.320 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg
kananmunia
0.012 kg
vaniljasokeria
1.860 kg (50 kpl à 0.037 kg)

Täyte

1.100 kg
1.900 kg
0.750 kg
0.057 kg
liivatelehteä
3.807 kg (50 kpl à 0.076 kg)

Koristeluun

0.850 kg
marsipaania
0.450 kg
0.280 kg
0.080 kg
valkosuklaata
1.660 kg (50 kpl à 0.033 kg)
7.887 kg (50 kpl à 0.158 kg)

Ohje

  1. Murotaikina

  2. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina 2 mm vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø 5 cm ja ø 2 cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.
  4. Tuulihattumassa

  5. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  6. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  7. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  8. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Pursota massasta tähtityllalla leivinpaperille noin ø 6 cm ja 2,5 cm leivospohjia.
  10. Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
  11. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  12. Jäähdytä tuulihattupohjat.
  13. Täyte

  14. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata pieneen määrään lämmitettyä lakkahilloa.
  15. Mittaa kaikki täytteen ainekset vispauspataan.
  16. Vaahdota kuohkeaksi.
  17. Täyttäminen

  18. Halkaise pienet pohjat. Täytä pienet ja isot tuulihatut pienellä tyllällä.
  19. Kuorrutus

  20. Kauli oranssi marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota pyöreällä ruusureunaisella ø 7 cm aihioita. Paina muotilla kuvio pintaan
  21. Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaani aihiot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.
  22. Koristelu

  23. Laita pieni tuulihattu ison leivoksen päälle ja koristele kermavaahdolla sekä suklaakoristeella.
kpl
g
6.5 kg
300 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.