Lakkatuulihattu

Lakkatuulihattu

Teollisuus
300 kcal / 100g
Valion lakkahillo, kerma ja Viola tuorejuusto luovat juhlavan makuyhdistelmän, joka on niin suomalaista makumaailmaa.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Murotaikina
0,160 kg Valio Eila® voita
0,200 kg fariinisokeria
0,200 kg vehnäjauhoja
0,560 kg 50 kpl á 0,011 kg
Eclairmassa
0,320 kg Valio täysmaitoa
0,320 kg Valio voita
0,320 kg vettä
0,008 kg suolaa
0,320 kg vehnäjauhoja
0,560 kg kananmunia
0,012 kg vaniljasokeria
1,860 kg 50 kpl á 0,037 kg
Täyte
1,100 kg Valio vispikermaa laktoositon
1,900 kg Valio lakkahilloa
0,750 kg Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
0,057 kg liivatelehteä
3,807 kg 50 kpl á 0,076 kg
Koristeluun
0,850 kg marsipaania
0,450 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
0,280 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,080 kg valkosuklaata
1,660 kg 50 kpl á 0,033 kg
7,887 kg 50 kpl á 0,158 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Murotaikina
  • Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.

  • Kauli taikina 2 mm vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø 5 cm ja ø 2 cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.

Tuulihattumassa
  • Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.

  • Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.

  • Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.

  • Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.

  • Pursota massasta tähtityllalla leivinpaperille noin ø 6 cm ja 2,5 cm leivospohjia.

  • Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.

  • Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.

  • Jäähdytä tuulihattupohjat.

Täyte
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata pieneen määrään lämmitettyä lakkahilloa.

  • Mittaa kaikki täytteen ainekset vispauspataan.

  • Vaahdota kuohkeaksi.

Täyttäminen
  • Halkaise pienet pohjat. Täytä pienet ja isot tuulihatut pienellä tyllällä.

Kuorrutus
  • Kauli oranssi marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota pyöreällä ruusureunaisella ø 7 cm aihioita. Paina muotilla kuvio pintaan

  • Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaani aihiot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.

Koristelu
  • Laita pieni tuulihattu ison leivoksen päälle ja koristele kermavaahdolla sekä suklaakoristeella.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!