Siirry sisältöön
Lakkatuulihattu
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Lakkatuulihattu

Valion lakkahillo, kerma ja Viola tuorejuusto luovat juhlavan makuyhdistelmän, joka on niin suomalaista makumaailmaa.

Lakkatuulihattu

Ainekset

Murotaikina

  • 0,160 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,200 kg fariinisokeria
  • 0,200 kg vehnäjauhoja

Eclairmassa

  • 0,320 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,320 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,320 kg vettä
  • 0,008 kg suolaa
  • 0,320 kg vehnäjauhoja
  • 0,560 kg kananmunia
  • 0,012 kg vaniljasokeria

Täyte

Koristeluun


Ohje

Murotaikina

  1. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina 2 mm vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø 5 cm ja ø 2 cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.

Tuulihattumassa

  1. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  2. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  3. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  4. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Pursota massasta tähtityllalla leivinpaperille noin ø 6 cm ja 2,5 cm leivospohjia.
  6. Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
  7. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  8. Jäähdytä tuulihattupohjat.

Täyte

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata pieneen määrään lämmitettyä lakkahilloa.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset vispauspataan.
  3. Vaahdota kuohkeaksi.

Täyttäminen

  1. Halkaise pienet pohjat. Täytä pienet ja isot tuulihatut pienellä tyllällä.

Kuorrutus

  1. Kauli oranssi marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota pyöreällä ruusureunaisella ø 7 cm aihioita. Paina muotilla kuvio pintaan
  2. Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaani aihiot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.

Koristelu

  1. Laita pieni tuulihattu ison leivoksen päälle ja koristele kermavaahdolla sekä suklaakoristeella.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 377 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 22,6 g
Rasva 28,4 g
Tyydyttynyt rasva 13,9 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Kalsium 60,9 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 240 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 14,4 g
Rasva 18,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search