Lammaspullia, tummaa rosmariinikastiketta ja paahdettuja juureksia

Lammaspullia, tummaa rosmariinikastiketta ja paahdettuja juureksia

FoodService
Ammattikeittiö - Laktoositon
89 kcal / 100g
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

0,100 kg Food Service valkosipulikuutiota
2,000 kg lihalientä
1,000 kg sauce espagnolea
0,100 kg tuoretta rosmariinia
  tummaa sokeria, esim. intiaani- tai ruokokidesokeria maustamiseen
0,100 kg Valio Eila® voita laktoositon
3,500 kg Valio lammaspyöryköitä
4,000 kg Valio paahdettu juuressekoitusta
0,050 kg tuoretta timjamia hienonnettuna
1,000 kg Valio puolukoita
0,200 kg sokeria puolukoiden sokeroimiseen
Maustamiseen
  suolaa
  mustapippuria myllystä
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Paahda valkosipuli kuivaksi ja hieman ruskistuneeksi kattilan pohjalla, lisää lihaliemi ja redusoi niin, että jäljellä on enää noin 0,5 l nestettä. Lisää sauce espagnol, kiehauta ja ota pois liedeltä.

  • Lisää kastikkeeseen rosmariini ja anna maun uuttua ainakin 30 min. kelmun tai kannen alla. Siivilöi, kuumenna ja mausta suolalla, tummalla sokerilla ja voilla.

  • Paahda pyörykät ja juurekset erillisissä vuoissa 200 °C uunissa n. 15-25 min. Mausta juurekset suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja rypsiöljyllä. Tarjoile tumman rosmariinikastikkeen ja sokeroitujen puolukoiden kera.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!