Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

FoodService
Ammattikeittiö - Gluteeniton
Ammattikeittiö - Laktoositon
75 kcal / 100g
Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

0,200 kg Valio Eila® piimää
0,200 kg lämminsavulohta
0,050 kg Food Service katkarapuja
0,050 kg pekonia
0,092 kg avomaan kurkkua
0,085 kg romainesalaattia tai sydänsalaattia
0,200 kg herneenpalkoja
0,050 kg tuoretta tilliä
0,050 kg piparjuurta
  herneenversoja koristeluun
  suolaa
  mustapippuria myllystä
  oliiviöljyä
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Hienonna tilli ja sekoita piimän joukkoon, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

  • Sekoita maustetun piimän joukkoon oliiviöljy ja sekoita hieman, mutta niin että oliiviöljy jää hieman erottuneeksi piimästä ja helmeilee kauniisti kastikkeen päällä.

  • Öljyä kurkkujen pinta kevyesti ja grillaa kurkut kuumassa grillissä suoraan hiilloksessa, niin että niiden pinta hiillostuu kunnolla.

  • Grillaa pekonit rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan, leikkaa pekonista noin 3 cm pituisia paloja.

  • Anna kurkkujen levätä hetki ja viipaloi kurkusta noin 3 mm paksuja lantteja.

  • Irroittele herneet palkoistaan ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

  • Revi lohi noin 2 cm x 2 cm paloiksi ja asettele lautasen toiselle reunalle.

  • Ripottele lohen päälle sulatetut katkaravut ja herneet.

  • Koristele salaatti pekonilastuilla ja grillatulla avomaankurkulla sekä herneenversoilla.

  • Pirskottele piimäkastiketta kalan ja salaatin päälle.

  • Kuori piparjuuri ja raasta lopuksi annoksen päälle.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!