Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

Lämminsavulohisalaattia, tillipiimää ja grillattua avomaan kurkkua

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin käsialaa.

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset2 annosta

0.200 kg
0.200 kg
lämminsavulohta
0.050 kg
katkarapuja
0.050 kg
pekonia
0.092 kg
avomaankurkkua
0.085 kg
romainesalaattia tai sydänsalaattia
0.200 kg
herneenpalkoja
0.050 kg
tuoretta tilliä
0.050 kg
piparjuurta
0.000 kg
herneenversoja koristeluun
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä
0.000 kg
oliiviöljyä

Ohje

  1. Hienonna tilli ja sekoita piimän joukkoon, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  2. Sekoita maustetun piimän joukkoon oliiviöljy ja sekoita hieman, mutta niin että oliiviöljy jää hieman erottuneeksi piimästä ja helmeilee kauniisti kastikkeen päällä.
  3. Öljyä kurkkujen pinta kevyesti ja grillaa kurkut kuumassa grillissä suoraan hiilloksessa, niin että niiden pinta hiillostuu kunnolla.
  4. Grillaa pekonit rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan, leikkaa pekonista noin 3 cm pituisia paloja.
  5. Anna kurkkujen levätä hetki ja viipaloi kurkusta noin 3 mm paksuja lantteja.
  6. Irroittele herneet palkoistaan ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  7. Revi lohi noin 2 cm x 2 cm paloiksi ja asettele lautasen toiselle reunalle.
  8. Ripottele lohen päälle sulatetut katkaravut ja herneet.
  9. Koristele salaatti pekonilastuilla ja grillatulla avomaankurkulla sekä herneenversoilla.
  10. Pirskottele piimäkastiketta kalan ja salaatin päälle.
  11. Kuori piparjuuri ja raasta lopuksi annoksen päälle.
kpl
g
0.9 kg
75 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
75 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
75 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.