Lasimestarin lohta Tommi Tuomisen tapaan

Lasimestarin lohta Tommi Tuomisen tapaan
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Lasimestarin lohta Tommi Tuomisen tapaan

Lasimestarin lohta Tommi Tuomisen tapaan

Lasimestarin lohi saa tällä reseptillä todella hyvän mausteisen maun. Tarjoa lohi keittiöntervehdyksenä esimerkiksi kauniiseen lusikkaan koottuna suupalana. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Tommi Tuominen.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset50 annosta

0.400 kg
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
0.008 kg
suolaa
1.000 kg
vettä
0.300 kg
väkiviinaetikkaa
0.060 kg
suolaa
0.300 kg
sokeria
0.003 kg
laakerinlehteä
0.006 kg
fenkolinsiemeniä
0.008 kg
sinapinsiemeniä
0.008 kg
valkopippuria
0.008 kg
tähtianista
0.170 kg
punasipulia , leikattuna renkaiksi
0.160 kg
porkkanaa , leikattuna ohuiksi viipaleiksi
0.000 kg
tillin varsia

Ohje

  1. Leikkaa kala annospaloiksi ja suolaa 20-30 minuuttia ennen liemeen laittamista.
  2. Laita vesi suola, sokeri ja kuivat mausteet kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Lisää loput aineet, kiehauta nopeasti ja jäähdytä. Kaada kalojen päälle ja anna kypsyä vähintään 2 tuntia. Voit halutessasi tehdä lohen myös edellispäivänä ja antaa maustua jääkaapissa.
  3. Kokoaminen

  4. Tarjoa lohi esimerkiksi ruokalusikasta niin että joka annokseen tulee myös vähän sipulia ja porkkanaa.
  5. Voit tarjota mukana myös saaristolaisleipää tai keitettyä perunaa.
kpl
g
900.0 kg
93 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
93 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
2,8 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
2,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.