Lemoncurd-tikkarileivos

Lemoncurd-tikkarileivos

Teollisuus
336 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
0,500 kg Valio 1/2 GN -murotaikinaa
0,500 kg 70 kpl á 0,007 kg
Täyte
0,500 kg Valio Eila® vispikermaa
0,500 kg Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
0,400 kg Valio lemon curd täytettä
0,200 kg suklaakuorrutettuja vohveleita
1,600 kg 70 kpl á 0,023 kg
Kuorrute
0,100 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,035 kg Valio rasvatonta maitojauhetta
0,200 kg sokeria
0,100 kg vettä
0,200 kg tärkkelyssiirappia
0,015 kg liivatejauhetta
0,080 kg kylmää vettä
0,200 kg valkosuklaata
0,001 kg elintarvikeväriä
0,931 kg 70 kpl á 0,013 kg
Koristelu
  valkosuklaata
  syötäviä kukkia
3,031 kg 70 kpl á 0,043 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Kuorrute:
  • Valmista kuorrute edellisenä päivänä. Kiehauta kerma, maitojauhe, sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi.

  • Liota liivatejauhe kylmään veteen. Lisää liivateseos kuumaan kermakeitokseen.

  • Lisää keitokseen valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

  • Värjää kuorrute keltaiseksi.

Pohjien valmistus:
  • Leikkaa murotaikina 2x5 cm pohjiksi

  • Paista pohjat 180°C:ssa.

Täytteen valmistus:
  • Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja lemon curd.

Leivoksen pohjaus:
  • Pursota täyte tikkari-leivosvuokiin (silikoni).

  • Ripottele suklaahelmet päälle. Tasoita pinta.

  • Pakasta leivospohjat.

Kuorruttaminen ja koristelu:
  • Sulata kuorrute ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Irroita leivokset muoteista ja aseta kuorrutusritilän päälle.

  • Kaada kuorutetta jäisten leivosten pinnalle.

  • Nosta kuorrutetut leivokset murotaikinapohjan päälle.

  • Koristele valkosuklaaraidoilla ja tuoreilla kukilla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!