Letitetty Sesamleipä

Letitetty Sesamleipä

Teollisuus
218 kcal / 100g
Leivän voi muotoilla myös letittämällä. Uusi muoto tuo piristystä arkeen.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Taikina
0,125 kg Kypsytetty vehnäjyvä
0,200 kg vettä
1,000 kg Valio Eila® rasvatonta piimää
0,030 kg tummaa siirappia
0,030 kg suolaa
0,060 kg hiivaa
0,100 kg seesaminsiemeniä
0,050 kg Valio Eila® voita
0,400 kg hiivaleipävehnäjauhoja
1,000 kg vehnäjauhoja
2,995 kg 5 kpl á 0,599 kg
Pinnalle
0,030 kg seesaminsiemeniä
0,030 kg 5 kpl á 0,006 kg
3,025 kg 5 kpl á 0,605 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kypsytetyt vehnäjyvät. Anna jäähtyä.

  • Sekoita piimän joukkoon kaltatut vehnäjyvät. Sekoita joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.

  • Leivo taikinasta neljällä letitettyjä leipiä.

  • Nostata leivät. Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle seesamsiemeniä. Paista leivät 210 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paiston alussa höyrytys.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!