Lihakeitto

Valio Food Solutions

Lihakeitto

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin käsialaa. "Tässä mieleeni tuli lihakeitto juustovoileivän kera; mureaa lihaa, juustoa ja juureksia hyvässä lihaliemessä, vaikkakin aivan eri tavalla. "

Vuoden kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset4 annosta

Porsaan kassler

0.600 kg
porsaan kassleria
1.000 kg
0.070 kg
keltasipulia
0.010 kg
valkosipulia
0.010 kg
tuoretta timjamia
0.005 kg
tuoretta rosmariinia
0.000 kg
vettä
0.000 kg
suolaa

Savustettu Koskenlaskija

0.100 kg
0.010 kg

Juurekset

0.375 kg
juuriselleriä
0.350 kg
lanttua
0.000 kg
karkeaa merisuolaa

Lipstikkaöljy ja varsiselleri

0.040 kg
lipstikkaa
0.020 kg
babypinaattia
0.100 kg
rypsiöljyä
0.075 kg
varsiselleriä

Lihaliemi

2.000 kg
porsaan luita
4.000 kg
vettä
0.000 kg
suolaa

Ohje

  1. Porsaan kassler

  2. Suolaa liha ja ruskista se kuumalla pannulla.
  3. Laita liha ja kaikki muut ainekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät.
  4. Hauduta lihaa keskilämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi liemi ja keitä se kokoon sakeaksi ja sileäksi.
  6. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi ja sivele niille omenaglasyyriä, lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Paahda lihaa uunissa 250 °C 3 minuuttia.
  8. Savustettu Koskenlaskija

  9. Savusta juustopala kokonaisena savustimessa. Vaihtoehtoisesti voit polttaa savustuslastuja lämpimässä kattilassa, laittaa juuston kulhossa kattilan sisään ja kannen päälle.
  10. Sekoita lämmin juusto ja maito tasaiseksi ja sileäksi.
  11. Juurekset

  12. Lämmitä uuni 200 °C.
  13. Peitä uunivuoan pohja karkealla suolalla. Laita kokonaiset juurekset vuokaan suolan päälle ja paahda ne pehmeiksi, noin 2 tuntia.
  14. Kuori juurekset ja paloittele ne pienemmiksi annospaloiksi. Mausta suolalla.
  15. Lipstikka ja varsiselleri

  16. Lämmitä öljy 60 °C.
  17. Leikkaa yrtit karkeaksi silpuksi ja laita ne tehosekoittimeen. Kaada mukaan lämmin öljy ja anna sekoittimen käydä 2 minuuttia, siivilöi.
  18. Jäähdytä vihreää öljyä pakastimessa 1 tunti, kaada sitten valmis öljy kulhoon. Pohjalle jäävän sakan voi heittää pois.
  19. Kuori varsiselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
  20. Lihaliemi

  21. Paahda porsaan luut 200 °C uunissa kullanruskeiksi.
  22. Laita paahdetut luut kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Poista pinnalle muodostuva rasva.
  23. Keittele lihalientä hiljalleen 4 tuntia. HUOM! Älä anna kiehua voimakkaasti. Poista valkoinen vaahto keittämisen aikana.
  24. Siivilöi liemi 4 tunnin kuluttua ja keitä kokoon hyvän makuiseksi. Mausta liemi suolalla. Vinkki: valmista samalla kertaa paljon lientä ja pakasta sitä pienemmissä muoviastioissa.
kpl
g
1.8 kg
70 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
70 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.