Lihapulla-Moussaka

Lihapulla-Moussaka
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Lihapulla-Moussaka

Lihapulla-Moussaka

Jokaisella kreikkalaisilla äidillä ja mummolla on oma pyhä moussaka-resepti. Tässä versiossa jauheliha on vaihdettu lihapyöryköihin, mutta muuten resepti on pidetty mahdollisimman autenttisena.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset40 annosta

Bechamel

0.150 kg
0.150 kg
vehnäjauhoja
2.000 kg
0.500 kg
1.000 kg
0.500 kg
Valio kokomunamassaa
0.000 kg
neilikkaa jauhettuna
0.000 kg
muskottipähkinää

Tomaattikastike

0.425 kg
pakastesipulikuutioita
0.100 kg
valkosipulin kynttä
0.000 kg
0.200 kg
punaviiniä
0.600 kg
tomaattipyreetä
0.500 kg
vettä
2.000 kg
tomaattimurskaa
0.030 kg
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
0.010 kg
kanelia
2.500 kg
pieniä raakapakaste lihapyöryköitä

Täytteiksi

3.000 kg
munakoisoa , viipaloituna ja itketettynä
1.000 kg

Maustamiseen

0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Bechamel

  2. Kypsennä vehnäjauhot voissa miedolla lämmöllä. Lisää maitojuoma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin 15 min. välillä sekoittaen.
  3. Lisää sekaan juustot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä kananmunamassa ja kypsennä miedolla lämmöllä paksuksi, välillä sekoittaen.
  4. Tomaattikastike

  5. Freesaa sipulit Oivariini rasvassa, lisää tomaattipyree ja punaviini ja kiehauta. Lisää vesi, tomaattimurska, tumma sokeri ja kaneli. Kypsennä lihapyörykät tomaattikastikkeessa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Kokoaminen

  7. Levitä 1/1 GN-vuoan pohjalle tomaattikastike ja asettele suolalla itketetyt munakoisot päälle. Ripottele munakoisojen päälle salaattijuustoa ja tee toinen samanlainen kerros päälle. Levitä lopuksi bechamelkastike päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle mozzarella-fontaljuustoa.
  8. Paista 175 °C uunissa n. 45-60 min (paistamisen aikana laita tarvittaessa kansi vuoan päälle). Tarjoile tzatzikin kera.
kpl
g
14.0 kg
125 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
125 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.