Lihapulla-Moussaka

Lihapulla-Moussaka

FoodService
Ammattikeittiö - Laktoositon
123 kcal / 100g
Jokaisella kreikkalaisilla äidillä ja mummolla on oma pyhä moussaka-resepti. Tässä versiossa jauheliha on vaihdettu lihapyöryköihin, mutta muuten resepti on pidetty mahdollisimman autenttisena.
Tehnyt
Tuomas, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Bechamel
0,150 kg Valio Eila® voita laktoositon
0,150 kg vehnäjauhoja
2,000 kg Valio Eila® maitojuomaa
0,500 kg Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositon
1,000 kg Valio mozzarella-fontaljuustoraastetta
0,500 kg Valio kokomunamassaa
  neilikkaa jauhettuna
  muskottipähkinää
Tomaattikastike
0,500 kg Food Service sipulikuutioita
0,100 kg valkosipulin kynttä
  Valio Oivariini® juoksevaa laktoositon paistamiseen
0,200 kg punaviiniä
0,600 kg tomaattipyreetä
0,500 kg vettä
2,000 kg tomaattimurskaa
0,030 kg tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
0,010 kg kanelia
2,500 kg Valio lihaisia pikkupyöryköitä
Täytteiksi
3,000 kg Food Service grillattu munakoisoviipaletta
1,000 kg Valio Eila® salaattijuustokuutioita laktoositon
Maustamiseen
  suolaa
  mustapippuria myllystä
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Bechamel
  • Kypsennä vehnäjauhot voissa miedolla lämmöllä. Lisää maitojuoma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin 15 min. välillä sekoittaen.

  • Lisää sekaan juustot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä kananmunamassa ja kypsennä miedolla lämmöllä paksuksi, välillä sekoittaen.

Tomaattikastike
  • Freesaa sipulit Oivariini rasvassa, lisää tomaattipyree ja punaviini ja kiehauta. Lisää vesi, tomaattimurska, tumma sokeri ja kaneli. Kypsennä lihapyörykät tomaattikastikkeessa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoaminen
  • Levitä 1/1 GN-vuoan pohjalle tomaattikastike ja asettele grillatut munakoisot päälle. Ripottele munakoisojen päälle salaattijuustoa ja tee toinen samanlainen kerros päälle. Levitä lopuksi bechamelkastike päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle mozzarella-fontaljuustoa.

  • Paista 175 °C uunissa n. 45-60 min (paistamisen aikana laita tarvittaessa kansi vuoan päälle). Tarjoile tzatzikin kera.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!