Lohi-Vol-au-vent

Lohi-Vol-au-vent
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Lohi-Vol-au-vent

Lohi-Vol-au-vent

Täytettävä voitainakuppi on muokattu perinteisestä pyöreästä mallista neliskanttiseksi. Tällä toteutuksella säästät taikinakanttien muodostumista ja malli on piristävän näköinen.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset113 kpl

Voitaikina

1.400 kg
vettä
0.030 kg
suolaa
2.000 kg
vehnäjauhoja
2.000 kg
5.430 kg (113 kpl à 0.048 kg)

Lohitäyte

1.500 kg
1.500 kg
0.700 kg
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
valkopippuria
3.700 kg (113 kpl à 0.033 kg)

Koristeluun

1.500 kg
1.500 kg (113 kpl à 0.013 kg)
10.630 kg (113 kpl à 0.094 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  2. Kauli voitaikina 6 mm:n vahvuiseksi matoksi ja laita leivinpaperin päälle pelleille. Merkitse puolet taikinasta 7 x 7 cm:n paloiksi ja ota 4,5 cm pyöreällä muotilla keskusta palat pois. Jäähdytä pakkasessa ja siirrä ehjän voitainalevyn päälle. Leikkaa molemmat taikina levyt yhdessä paloiksi. Asettele pelleille. Kanteista voit kaulata ohuen kaulauksen ja tehdä halutessasi kannet.
  3. Anna vol au venttien levätä tunti ennen paistoa.
  4. Paista vol au ventit 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja tuorejuusto. Lisää hienonnettu lohi. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  6. Täytä jäähtyneet vol au ventit Lohitäytteellä ja koristele lohiruusukkein. Koristeeksi esim. hieman tilliä
kpl
g
12.5 kg
320 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
320 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.