Lohi-Vol-au-vent

Lohi-Vol-au-vent

Teollisuus
320 kcal / 100g
Täytettävä voitainakuppi on muokattu perinteisestä pyöreästä mallista neliskanttiseksi. Tällä toteutuksella säästät taikinakanttien muodostumista ja malli on piristävän näköinen.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Voitaikina
1,400 kg vettä
0,030 kg suolaa
2,000 kg vehnäjauhoja
2,000 kg Valio Eila® kaulintavoita kaulintaan
5,430 kg 113 kpl á 0,048 kg
Lohitäyte
1,500 kg Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1,500 kg Valio kylmäsavu kirjolohifileetä
0,700 kg Valio vispikermaa vaahdotettuna
  suolaa
  valkopippuria
3,700 kg 113 kpl á 0,033 kg
Koristeluun
1,500 kg Valio kylmäsavu kirjolohifileetä
1,500 kg 113 kpl á 0,013 kg
10,630 kg 113 kpl á 0,094 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  • Kauli voitaikina 6 mm:n vahvuiseksi matoksi ja laita leivinpaperin päälle pelleille. Merkitse puolet taikinasta 7 x 7 cm:n paloiksi ja ota 4,5 cm pyöreällä muotilla keskusta palat pois. Jäähdytä pakkasessa ja siirrä ehjän voitainalevyn päälle. Leikkaa molemmat taikina levyt yhdessä paloiksi. Asettele pelleille. Kanteista voit kaulata ohuen kaulauksen ja tehdä halutessasi kannet.

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia.

  • Kauli taikina 2x4.

  • Anna vol au venttien levätä ennen paistoa tunti.

  • Paista vol au ventit 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  • Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja tuorejuusto. Lisää hienonnettu lohi. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  • Täytä jäähtyneet vol au ventit Lohitäytteellä ja koristele lohiruusukkein. Koristeeksi esim. hieman tilliä

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!