Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike

Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike

Lohimureke ja tomaattinen fenkolikastike

Mehevyytensä lohimureke saa tässä reseptissä ruokakermasta ja voista. Raikkaan aniksisen maun se saa fenkolilla maustetusta tomaattikastikkeesta. Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset25 annosta

Lohimureke

0.425 kg
pakastesipulikuutioita
0.200 kg
0.300 kg
gluteenitonta korppujauhoa
0.500 kg
0.300 kg
Valio kokomunamassaa
2.500 kg
0.025 kg
suolaa

Tomaatti-fenkolikastike

0.127 kg
pakastesipulikuutioita
0.100 kg
0.010 kg
fenkolinsiemeniä
0.300 kg
tomaattipyreetä
0.140 kg
valkoviinietikkaa
0.800 kg
tomaattimurskaa
0.065 kg
kapriksia
0.050 kg
tillinvarsia hienonnettuna
0.000 kg
raastettua sitruunankuorta
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Lohimureke

  2. Hauduta sipulikuutioita voissa n. 15 min. Jäähdytä hetki ja lisää korppujauhot, ruokakerma ja kokomunamassa ja sekoita hyvin.
  3. Lisää sulatettu kirjolohimassa ja suola, sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä voideltuun 1/1 GN-vuokaan. Paista 175 °C uunissa n. 25-30 min.
  4. Tomaatti-fenkolikastike

  5. Freesaa sipulit ja fenkolinsiemenet voissa. Lisää tomaattipyree ja etikka, kiehauta hetki. Lisää tomaattimurska ja hauduta n. 15-30 min.
  6. Mausta kapriksilla, hienonnetuilla tillinvarsilla, sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
kpl
g
5.0 kg
178 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
178 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.