Siirry sisältöön
Mansikkajuustokakku ja basilikakermaa

Mansikkajuus­tokakku ja basilikakermaa

Mansikkajuustokakku ja basilikakermaa

Ainekset

Pohja

  • 0,700 kg suklaa-cookiekeksejä
  • 0,200 kg
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

Basilikakerma

Koristeluun

  • mansikkaa lohkoina

Pohja

  • 0,700 kg suklaa-cookiekeksejä
  • 0,200 kg Valio Eila® voita

Täyte

  • 0,015 kg liivatelehtiä
  • 0,500 kg Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9 %
  • 0,600 kg Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,250 kg sokeria
  • 0,500 kg Valio mansikoita (Suomi)
  • 0,050 kg sitruunamehua

Basilikakerma

  • 0,015 kg basilikan lehtiä
  • 0,200 kg Valio vispikermaa laktoositon
  • 0,010 kg sokeria

Koristeluun

  • mansikkaa lohkoina

Ohje

Pohja

  1. Rouhi keksit kutterissa hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksirouhe ja voi. Painele seos kevyesti 1/1 45 mm GN-vuoan pohjalle.

Täyte

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota vaniljakastike ja notkista tuorejuusto. Sulata ja soseuta mansikat. Yhdistä vaniljavaahtoon tuorejuusto, sokeri ja mansikkasose.
  3. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Levitä täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Leikkaa n. 40 palaan.

Basilikakerma

  1. Hienonna basilikanlehdet esim. sauvasekoittimella. Vaahdota vispikerma ja mausta hienonnetulla basilikalla ja sokerilla. Käytä basilikakerma kakun koristeluun ja viimeistele kakku tuoreilla mansikoilla.

Saman tarjoiluti­lanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 235 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 21,1 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Kalsium 32,5 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 28,2 g
Rasva 20,1 g
Tyydyttynyt rasva 12,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search