Mansikkamacaronsleivos

Mansikkamacaronsleivos

Teollisuus
276 kcal / 100g
Mansikoilla ja mansikkakreemillä täytetty leivos jossa hauska vastavärien leikki toimii tehokkaasti.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
1,000 kg mantelijauhetta
1,000 kg tomusokeria
0,400 kg valkuaista
  vihreää karamelliväriä
0,200 kg vettä
1,000 kg sokeria
0,400 kg valkuaista
4,000 kg 70 kpl á 0,057 kg
Täyte
1,000 kg Valio mansikkatäyte runsasta
0,800 kg Valio mansikkamarmeladi 25 kg leipomo
0,600 kg Valio Eila® voita
0,400 kg Valio vaniljakreemitäytettä
2,800 kg 70 kpl á 0,040 kg
Koristeluun
1,710 kg tuoreita mansikoita
1,710 kg 70 kpl á 0,024 kg
8,510 kg 70 kpl á 0,122 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Macaronspohja
  • Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri. Jauha kutterissa hienoksi.

  • Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.

  • Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi

  • Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

  • Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.

  • Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.

  • Pursota massa leivinpaperille n. 5 cm ø pohjiksi.

  • Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.

  • Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min.

Täyte
  • Vaahdota voi, mansikkamarmeladi ja vaniljakreemi.

Viimeistely
  • Pursota täyte pohjan päälle ja keskelle mansikkatäyte runsas.

  • Asettele mansikat reunoille ja laita toinen pohja kanneksi.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!