Mansikkamantelikakku

Mansikkamantelikakku

Teollisuus
301 kcal / 100g
Muropohjassa täytteenä Valion mansikka täytettä ja frangipane kakkumassaa. Päällä mansikka moussea, joka valmistettu kermasta, mansikkapyreestä , Valion runsasmansikkaisesta täytteestä ja kermasta. Koristeena tuoreita mansikoita.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
1,000 kg Valio 1/2 GN -murotaikinaa
1,000 kg 6 kpl á 0,167 kg
Mantelikakkumassa
0,250 kg Valio Eila® voita
0,340 kg sokeria
0,340 kg mantelijauhetta
0,085 kg vehnäjauhoja
0,007 kg leivinjauhetta
0,300 kg munia
1,322 kg 6 kpl á 0,220 kg
Täyte
0,240 kg Valio mansikkatäyte runsasta
0,240 kg 6 kpl á 0,040 kg
Mousse
0,400 kg Valio mansikkatäyte runsasta
0,200 kg mansikkasosetta
0,013 kg liivatelehteä
0,800 kg Valio vispikermaa laktoositon
1,413 kg 6 kpl á 0,236 kg
Koristeluun
0,300 kg Valio mansikkamarmeladi 25 kg leipomo
0,200 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
0,760 kg tuoreita mansikoita
1,260 kg 6 kpl á 0,210 kg
5,235 kg 6 kpl á 0,873 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Pohja
  • Kauli murotaikina 2,5 cm:n vahvuiseksi. Aseta matalaan ø 19 cm vuokaan pohjalle ja reunoille.

Mantelikakkumassa
  • Sekoita voi ja kuivat aineet. Lisää kananmunat. Vatkaa 3 min. Paista 180 asteessa.

  • Pursota massa murotaikinapohjan päälle.

  • Pursota mansikkatäyte runsas spiraalina massan päälle.

  • Paista 180°C:ssa noin 25 min. Jäähdytä.

Mousse
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

  • Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan soseeseen.

  • Yhdistä mansikkatäyte ja liivateliuos.

  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.

  • Annostele mousse 2 cm korkeisiin, ø14 cm kakkurenkaisiin. Tasoita pinta palettiveitsellä tasaiseksi.Pakasta.

Koristelu
  • Levitä jäisen moussen päälle mansikka marmeladia. Pensselöi pinta kirkaskuumahyytelöllä ja irrota mousseaihio renkaasta.

  • Laita mousse kakkupohjan päälle.

  • Koristele reuna mansikoilla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos