Mansikkamantelikakku

Mansikkamantelikakku
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Mansikkamantelikakku

Mansikkamantelikakku

Muropohjassa täytteenä Valion mansikka täytettä ja frangipane kakkumassaa. Päällä mansikka moussea, joka valmistettu kermasta, mansikkapyreestä , Valion runsasmansikkaisesta täytteestä ja kermasta. Koristeena tuoreita mansikoita.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 kpl

Pohja

1.000 kg
1.000 kg (6 kpl à 0.167 kg)

Mantelikakkumassa

0.250 kg
0.340 kg
sokeria
0.340 kg
mantelijauhetta
0.085 kg
vehnäjauhoja
0.007 kg
leivinjauhetta
0.300 kg
kananmunia
1.322 kg (6 kpl à 0.220 kg)

Täyte

0.240 kg
0.240 kg (6 kpl à 0.040 kg)

Mousse

0.400 kg
0.200 kg
mansikkasosetta
0.013 kg
liivatelehteä
0.800 kg
1.413 kg (6 kpl à 0.236 kg)

Koristeluun

0.300 kg
0.200 kg
0.760 kg
tuoreita mansikoita
1.260 kg (6 kpl à 0.210 kg)
5.235 kg (6 kpl à 0.873 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Kauli murotaikina 2,5 cm:n vahvuiseksi. Aseta matalaan ø 19 cm vuokaan pohjalle ja reunoille.
  3. Mantelikakkumassa

  4. Sekoita voi ja kuivat aineet. Lisää kananmunat. Vatkaa 3 min. Paista 180 asteessa.
  5. Pursota massa murotaikinapohjan päälle.
  6. Pursota mansikkatäyte runsas spiraalina massan päälle.
  7. Paista 180°C:ssa noin 25 min. Jäähdytä.
  8. Mousse

  9. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  10. Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan soseeseen.
  11. Yhdistä mansikkatäyte ja liivateliuos.
  12. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.
  13. Annostele mousse 2 cm korkeisiin, ø14 cm kakkurenkaisiin. Tasoita pinta palettiveitsellä tasaiseksi.Pakasta.
  14. Koristelu

  15. Levitä jäisen moussen päälle mansikka marmeladia. Pensselöi pinta kirkaskuumahyytelöllä ja irrota mousseaihio renkaasta.
  16. Laita mousse kakkupohjan päälle.
  17. Koristele reuna mansikoilla.
kpl
g
5.3 kg
300 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.