Manteli-vadelma-Croissant

Manteli-vadelma-Croissant

Teollisuus
354 kcal / 100g
Makeampi versio perinteisestä croissantista. Vadelmatäyte ja mantelimassa tekee sisuksesta mehevän. Koristelu kruunaa croissantin ja tekee siitä vastustamattoman.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Croissanttaikina
1,000 kg vettä
0,075 kg Valio rasvatonta maitojauhetta HYLA®
0,040 kg suolaa
0,200 kg sokeria
0,150 kg hiivaa
0,100 kg Valio voita
1,700 kg vehnäjauhoja
1,200 kg Valio Eila® kaulintavoita kaulintaan
4,465 kg 60 kpl á 0,074 kg
Täyte
0,700 kg Valio vadelmatäyte runsasta
0,400 kg mantelimassaa
1,100 kg 60 kpl á 0,018 kg
Voiteluun
0,089 kg kananmunaa
0,089 kg 60 kpl á 0,001 kg
Paiston jälkeen
0,150 kg tomusokeria
0,030 kg vettä
0,001 kg punaista elintarvikeväriä
0,100 kg pakastekuivattua vadelmaa
0,281 kg 60 kpl á 0,005 kg
5,935 kg 60 kpl á 0,099 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3.

  • Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä

  • Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi ja leikkaa leikkurilla kolmionmallisia croissant aihioita.

  • Laita aihion päälle mantelimassa pala ja vadelmatäytettä.

  • Nostata croissantit. Voitele kananmunalla.

  • Paista 210°C:een uunissa n. 20 min. Paiston alussa höyrytys.

  • Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä löysä kuorrute.

  • Pensselöi kuorrute vielä lämpöisten croissanttien pinnalle ja ripottele vielä kosteaan pintaan vadelmarouheet.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!