Manteli-vadelma-Croissant

Manteli-vadelma-Croissant
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Manteli-vadelma-Croissant

Manteli-vadelma-Croissant

Makeampi versio perinteisestä croissantista. Vadelmatäyte ja mantelimassa tekee sisuksesta mehevän. Koristelu kruunaa croissantin ja tekee siitä vastustamattoman.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset60 kpl

Croissanttaikina

1.000 kg
vettä
0.075 kg
0.040 kg
suolaa
0.200 kg
sokeria
0.150 kg
hiivaa
0.100 kg
1.700 kg
vehnäjauhoja
1.200 kg
4.465 kg (60 kpl à 0.074 kg)

Täyte

0.700 kg
0.400 kg
mantelimassaa
1.100 kg (60 kpl à 0.018 kg)

Voiteluun

0.089 kg
kananmunaa
0.089 kg (60 kpl à 0.001 kg)

Paiston jälkeen

0.150 kg
tomusokeria
0.030 kg
vettä
0.001 kg
punaista elintarvikeväriä
0.100 kg
pakastekuivattua vadelmaa
0.281 kg (60 kpl à 0.005 kg)
5.935 kg (60 kpl à 0.099 kg)

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4
  2. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä
  4. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi ja leikkaa leikkurilla kolmionmallisia croissant aihioita.
  5. Laita aihion päälle mantelimassa pala ja vadelmatäytettä.
  6. Muotoile croissantin malliseksi.
  7. Nostata croissantit. Voitele kananmunalla.
  8. Paista 210°C:een uunissa n. 20 min. Paiston alussa höyrytys.
  9. Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä löysä kuorrute.
  10. Pensselöi kuorrute vielä lämpöisten croissanttien pinnalle ja ripottele vielä kosteaan pintaan vadelmarouheet.
kpl
g
5.4 kg
355 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
355 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
355 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.