Marenkinen marja tartaletti

Marenkinen marja tartaletti
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Marenkinen marja tartaletti

Marenkinen marja tartaletti

Ainekset10 annosta

0.500 kg

Marjarahkavaahto

0.008 kg
liivatelehteä
0.200 kg
0.400 kg
0.100 kg
sokeria
0.200 kg
FS marjasekoitusta sulatettuna
0.002 kg
vettä

Marenki

0.100 kg
valkuaista
0.050 kg
vettä
0.130 kg
sokeria

Ohje

  1. Kaulitse murotaikinalevy ja ota siitä 10 läpimitaltaan 9 cm suuruisia savariinivuokaan sopivia paloja.
  2. Voitele vuoat huolellisesti ja lisää murotaikinapalat painellen taikina vuokien yläreunoihin asti.
  3. Paista 185 asteessa n. 6 min tai kunnes taikina on kypsynyt
  4. Marjarahkavaahto

  5. Liota liivatelehtiä 5 min runsaassa kylmässä vedessä.
  6. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  7. Sekoita rahka sokeri ja valutettu marjasekoitus sauvasekoittimella tasaiseksi.
  8. Lisää kermavaahto nostellen seoksen joukkoon.
  9. Kuumenna 1 rkl vettä kattilassa ja sekoita joukkoon liotetut ja hyvin kuivaksi puristetut liivatelehdet.
  10. Kaada seos rahkavaahdon joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
  11. Marenki

  12. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seoksen lämpötila on 113 astetta. Käytä apuna lämpömittaria. Jätä kattila edelleen liedelle.
  13. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121 asteista, kaada se leveänä nauhanan kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto kädenlämpöistä. Valmis vaahto on kiiltävää ja pehmeää, ei kokkareista.
  14. Levitä lusikalla tai metallilastalla marenki tartalettien pintaan. Pinta saa jäädä aaltoilevaksi. Koristele kuumentamalla marenkia varovasti pinnalta.
kpl
g
1.4 kg
251 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
251 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
251 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.