Marskinhattu

Marskinhattu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Marskinhattu

Marskinhattu

Ainekset95 kpl

Tuulihattumassa

1.000 kg
vettä
0.150 kg
0.700 kg
vehnäjauhoja
1.000 kg
kananmunia
2.850 kg (95 kpl à 0.030 kg)

Voitaikina

0.700 kg
vettä
0.015 kg
suolaa
1.000 kg
vehnäjauhoja
1.000 kg
2.715 kg (95 kpl à 0.029 kg)

Täyte

1.425 kg
1.425 kg (95 kpl à 0.015 kg)

Diplomaattikreemi

0.175 kg
0.540 kg
vettä
0.715 kg
1.430 kg (95 kpl à 0.015 kg)
8.420 kg (95 kpl à 0.089 kg)

Ohje

  1. Valmista voitaikina. Sekoita kylmä vesi, suola ja jauhot taikinaksi. Kauli 14-16 asteinen voi perustaikinan sisään 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4 ja anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
  2. Keitä vesi ja voi. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista kunnes massa on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Siirrä massa vispauskoneeseen ja anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vispaa kunnes massa on tasaista ja kiiltävää
  3. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 9 x 9 cm:n neliöiksi. Pursota tuulihattumassa voitaikinapalojen keskelle. Taita nyyteiksi. Anna nyyttien levätä 1 tunti ennen paistoa.
  4. Paista pohjat 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pidä höyrypelti kiinni koko paistamisen ajan
  5. Valmista diplomaattikreemi: Sekoita veteen vaniljakreemijauhe. Anna seoksen "tekeytyä" 15 min. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma
  6. Täytä tuulihattupohjat vadelmahillolla ja diplomaattikreemillä
kpl
g
8.5 kg
268 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
268 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.