MasterChef 2020-kakku

MasterChef 2020-kakku
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Food Solutions

MasterChef 2020-kakku

MasterChef 2020-kakku

Masterchef 2020 ohjelman kilpailukakku "kauhujen kakku" -jaksossa. Kakku on haastava valmistaa ja saa ammattilaisetkin tiukkaan paikkaan. Makujen sinfonia on kuitenkin vaivan arvoinen ja ulkonäön hiominen on takuulla taitoa vaativaa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 palaa

Pohja

0.050 kg
0.066 kg
sokeria
0.016 kg
vehnäjauhoja
0.002 kg
leivinjauhetta
0.033 kg
mantelijauhetta
0.033 kg
jauhettua hasselpähkinää
0.060 kg
kananmunia
0.260 kg (12 kpl à 0.022 kg)

Vadelma marmeladi

0.120 kg
vadelmasosetta
0.065 kg
vettä
0.037 kg
sokeria
0.004 kg
liivatetta
0.226 kg (12 kpl à 0.019 kg)

Mandariini curd

0.075 kg
kuorittua mandariinia
0.025 kg
sitruunamehua
0.050 kg
sokeria
0.160 kg
kananmunia
0.050 kg
sokeria
0.004 kg
maissitärkkelystä
0.100 kg
0.004 kg
liivatelehtiä
0.050 kg
pieniä suklaarakeita
0.518 kg (12 kpl à 0.043 kg)

Suklaa mousse

0.200 kg
0.060 kg
sokeria
0.050 kg
keltuaista
0.007 kg
liivatetta
0.060 kg
tummaa suklaata
0.173 kg
maitosuklaata
0.035 kg
pähkinä pralinea
0.200 kg
0.785 kg (12 kpl à 0.065 kg)

Pähkinämousse

0.120 kg
0.025 kg
pähkinä pralinea
0.015 kg
tomusokeria
0.002 kg
liivatelehteä
0.025 kg
hasselpähkinärouhetta
0.187 kg (12 kpl à 0.016 kg)

Peilihyytelö

0.200 kg
0.070 kg
0.400 kg
sokeria
0.200 kg
vettä
0.400 kg
tärkkelyssiirappia
0.030 kg
liivatejauhetta
0.160 kg
kylmää vettä
0.400 kg
valkosuklaata
1.860 kg (12 kpl à 0.155 kg)

Sokerikoristeet

0.300 kg
isomalt
0.010 kg
vettä
0.000 kg
vihreää karamelliväriä
0.000 kg
punaista elintarvikeväriä
0.310 kg (12 kpl à 0.026 kg)
4.146 kg (12 kpl à 0.346 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Vaahdota sokeri ja voi.
  3. Lisää kananmunat.
  4. Lisää kuivat aineet sekoita tasaiseksi
  5. Pursota ohueksi kerrokseksi ø 20 cm:n kakkurenkaaseen.
  6. Paista uunissa 180°C:ssa n. 20 min. Jäähdytä.
  7. Vadelma marmeladi kiekot

  8. Keitä pyre, vesi ja sokeri.
  9. Lisää liotetetut liivatteet.
  10. Vala kahteen ø 16 cm:n kelmutettuun kakkurenkaaseen.
  11. Pakasta.
  12. Mandariini curd

  13. Kiehauta mehut ja sokeri.
  14. Sekoita sokeri ja kananmunat sekaisin. Kaada samalla vatkaten kuuman mehun joukkoon.
  15. Kypsennä massa koko ajan sekoittaen, kunnes paksua.
  16. Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet.
  17. Lisää voi kuutioina ja sekoita tasaiseksi kiiltäväksi kreemiksi.
  18. Jäähdytä.
  19. Mausta suolalla ja appelsiininkukkavedellä ja lisää suklaa helmet.
  20. Vala massa kelmulla ja muovisuikaleella vuorattuun ø 16 cm:n renkaaseen, jossa pohjalla vadelma marmelaadikiekko ja päälle toinen kiekko.
  21. Pakasta.
  22. Pähkinä mousse

  23. Vaahdota kerma ja mausta pralinella ja tomusokerilla.
  24. Lisää liotettu ja sulatettu liivate joukkoon. Lisää pähkinärouhe.
  25. Sekoita tasaiseksi.
  26. Vala massa kelmulla ja muovisuikaleella vuorattuun ø 14 cm:n renkaaseen.
  27. Pakasta.
  28. Suklaa mousse

  29. Sekoita keltuaiset ja sokeri.
  30. Lisää kiehuva maito joukkoon samalla vatkaten.
  31. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
  32. Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet kuumaan seokseen.
  33. Lisää suklaa ja praline. Sekoita tasaiseksi.
  34. Vaahdota kerma.
  35. Lisää 40°C:n suklaaseos kerman joukkoon.
  36. Vala mousse silikoni vuokaan.
  37. Upota pehmeään mousseen jäinen marmedi-mandariini curd kiekko.
  38. Pakasta.
  39. Peilihyytelö

  40. Kiehauta kerma, maitojauhe, sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi. Liota liivatejauhe kylmään veteen. Lisää liivateseos kuumaan kermakeitokseen.
  41. Lisää valkosuklaan sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  42. Jaa kuorrute kolmeen astiaan ja värjää kuorruteet pastaväreillä (punainen/violetti/valkoinen).
  43. Kuorruta jäinen kakku
  44. Koristelu

  45. Sulata isomalt ja lisää vesi varovasti pienissä erissä sekaan.
  46. Kaada osa massasta toiseen kattilaan ja värjää massat punaiseksi ja vihreäksi.
  47. Kaada massat silikonimaton päälle.
  48. Muotoile kuumasta massasta ruusu ja lehdet. Lämmitä massaa tarvittaessa 100°C:ssa uunissa.
  49. Asettele koriste kakun päälle.
kpl
g
4.2 kg
336 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
336 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
336 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›