Mausteliemessä kypsennettyä uunikylkeä ja omenaisia uunijuureksia

Mausteliemessä kypsennettyä uunikylkeä ja omenaisia uunijuureksia
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Mausteliemessä kypsennettyä uunikylkeä ja omenaisia uunijuureksia

Mausteliemessä kypsennettyä uunikylkeä ja omenaisia uunijuureksia

Jouluinen uunikylki kypsennetään omena- inkivääriliemessä ja tarjotaan uunijuuresten ja dijonsmetanan kanssa. Tässä on hyvä ruokalaji moderniin joulun noutopöytään tai lautasannokseksi.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

Uunikylki

2.500 kg
sian kylkeä
0.005 kg
suolaa
0.002 kg
rouhittua mustapippuria
3.000 kg
0.050 kg
tuoretta inkivääriä
0.010 kg
tuoretta rosmariinia

Uunijuurekset

1.500 kg
keittojuureksia, pakaste
0.002 kg
suolaa
0.125 kg
0.500 kg
omenakuutioita, pakaste

Dijonsinappismetana

0.200 kg
0.050 kg
Dijon-sinappia

Ohje

  1. Uunikylki

  2. Laita kylki GN-vuokaan, lisää mausteet ja liemen ainekset ja peitä kannella. Kypsennä uunissa 110 asteessa n. 4 tuntia tai kunnes kylki on kypsää.
  3. Uunijuurekset

  4. Lisää juurekset, suola ja voi GN-vuokaan ja kypsennä uunissa 150 asteessa 30 min. Lisää joukkoon omenakuutiot ja sekoita. Laita uuniin vielä 5 min, kunnes omenakuutiotkin ovat lämmenneet.
  5. Dijonsinappismetana

  6. Vaahdota aineet keskenään.
kpl
g
4.3 kg
155 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
155 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.