Metsäsienitartaria, ilmakuivattua porsaankylkeä ja muikunmätiä

Metsäsienitartaria, ilmakuivattua porsaankylkeä ja muikunmätiä
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Metsäsienitartaria, ilmakuivattua porsaankylkeä ja muikunmätiä

Metsäsienitartaria, ilmakuivattua porsaankylkeä ja muikunmätiä

Sienisalaatti kuuluu suomalaiseen joulupöytään. Tässä siitä tuunataan ranskalainen luksusversio, joka sopii jopa fine dining listalle. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Teemu Aura.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

Metsäsienitartar

0.500 kg
suolasieniä
0.127 kg
punasipulia hienonnettuna
0.050 kg
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
0.014 kg
fermentoitua sitruunaa hienonnettuna
0.125 kg
0.000 kg
sitruunamehua , maustamiseen
0.000 kg
mustapippuria myllystä , maustamiseen

Ilmakuivattu porsaankylki

0.500 kg
porsaankylkeä (luuton ja nahaton)
0.025 kg
merisuolaa
0.002 kg
pink salt
0.050 kg
grappaa

Viimeistelyyn

0.050 kg
muikunmätiä

Ohje

  1. Metsäsienitartar

  2. Valuta ja hienonna suolasienet. Sekoita ainekset yhteen ja mausta.
  3. Ilmakuivattu porsaankylki

  4. Sekoita suolat keskenään. Hiero kylki suolalla kauttaaltaan, laita vuokaan. Peitä kelmulla. Anna suolaantua 2 viikkoa jääkaapissa, kääntele parin päivän välein. Kahden viikon jälkeen, huuhtele liha jääkylmän veden alla ja kuivaa karitaliinalla. Desinfioi grapalla. Kääri puhtaaseen karitaliinaan ja sido lihanarulla siten että kylki pysyy liinan sisällä. Laita kylki roikkumaan jääkaappiin 2 kuukaudeksi.
  5. Kokoaminen

  6. Leikkaa leikkelekoneella todella ohuita siivuja porsaankyljestä ja asettele ne stanssatun sienisalaatin päälle. Laita päälle vielä valutettua muikunmätiä ja koristele laadukkaalla oliiviöljyllä.
kpl
g
1.3 kg
104 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
104 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
3,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
3,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.