Muhammara

Muhammara
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Muhammara

Tämä Lähi-Idästä kotoisin oleva värikäs tahna on täynnä syviä makuja, jotka syntyvät paahdetun paprikan, leivän ja saksanpähkinän herkullisesta yhdistelmästä. Soveltuu erinomaisesti dipiksi kasviksille, leiville ja lihoille.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

0.800 kg
pakaste paprikakuutioita
0.150 kg
0.100 kg
saksanpähkinöitä
0.005 kg
valkosipulia
0.150 kg
oliiviöljyä
0.100 kg
vettä
0.150 kg
0.002 kg
juustokuminaa
0.002 kg
chilihiutaleita
0.075 kg
balsamicoa
0.050 kg
sitruunamehua
0.050 kg
hunajaa
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Paahda paprikakuutioita uunissa 0,5 dl oliiviöljyn kanssa 250 °C noin 15 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Paahda saksanpähkinät ja kuutioitu moniviljaleipä 195 °C uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sekoita kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
kpl
g
1.0 kg
179 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
179 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.