Murowiener

Murowiener
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Murowiener

Ainekset100 kpl

Murotaikina

0.520 kg
0.400 kg
sokeria
0.130 kg
kananmunia
0.020 kg
leivinjauhetta
0.800 kg
vehnäjauhoja
1.870 kg (100 kpl à 0.019 kg)

Wienertaikina

1.000 kg
vettä
0.100 kg
0.030 kg
suolaa
0.150 kg
sokeria
0.100 kg
hiivaa
0.400 kg
kananmunia
0.015 kg
kardemummaa
0.050 kg
2.200 kg
vehnäjauhoja
1.000 kg
5.045 kg (100 kpl à 0.050 kg)

Täyte

1.500 kg
1.500 kg (100 kpl à 0.015 kg)

Pinnalle

0.090 kg
kanelia
0.010 kg
sokeria
0.100 kg (100 kpl à 0.001 kg)
8.515 kg (100 kpl à 0.085 kg)

Ohje

  1. Valmista murotaikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vahnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä kylmiössä mielummin seuraavaan päivään
  2. Valmista wienertaikina: Sekoita kylmän veden joukkoon perustaikinan raaka-aineet. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä, muovilla peitettynä kylmiössä noin 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3 ja anna levätä kylmiössä 1 tunti.
  3. Kauli murotaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota siita halkaisijaltaan 7 cm:n paloja. Aseta palat VOILLA LEIVOTTU-kapseleihin.
  4. Kauli levännyt wienertaikina 8 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 2x20 cm:n paloiksi. Taita palat wienereiksi leikkauspinta ylöspäin. (kts kuva). Aseta wienerit kapseleihin murotaikinan päälle
  5. Nostata wienerit max. 33 asteisessa tilassa. Voitele nousseet wienerit ja pursota keskelle omena-vanilliinitäytettä. Ripottele pinnalle kanelisokeria.
  6. Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 12 minuutti
kpl
g
8.5 kg
340 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
340 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
340 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.