Siirry sisältöön
Mustaherukkakakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Mustaherukkakakku

Uusi Valion mustaherukkatäyte tuo hienostuneen maun kakkuun ja makuparina suklainen pohja. Mustaherukkatäytettä löytyy pohjassa, moussessa ja pinnassa. Koristeluna on italian marenkia.

Mustaherukkakakku

Ainekset

Suklaamurotaikina

  • 0,300 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,460 kg vehnäjauhoja
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,040 kg kaakaojauhetta
  • 0,100 kg kananmunia
  • 0,100 kg hienoa sokeria

Täyte

  • 0,240 kg Valio mustaherukkatäytettä

Mantelikaakaopohja

  • 0,400 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,544 kg sokeria
  • 0,544 kg mantelijauhetta
  • 0,070 kg kaakaojauhetta
  • 0,136 kg vehnäjauhoja
  • 0,011 kg leivinjauhetta
  • 0,480 kg kananmunia

Mousse

Italianmarenki

  • 0,120 kg valkuaisia
  • 0,250 kg sokeria
  • 0,050 kg vettä

Ohje

Suklaamurotaikina

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  2. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja laita 19 cm:n renkaaseen.
  3. Pursota pohjalle mustaherukkatäytettä spiraali.

Mantelikaakaopohja

  1. Sekoita voi ja kuivat aineet. Lisää kananmunat. Sekoita n. 2 min. Pursota muropohjan päälle. Paista 180°C :ssa n. 20 min.

Mousse

  1. Liota liivatelehtiä 10 min. kylmässä vedessä. Liuota kuumennettuun mustaherukka mehuun.
  2. Yhdistä liivateliuos mustaherukka täytteeseen.
  3. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä mustaherukkaseokseen.
  4. Vala massa ø 14 cm renkaaseen. Pakasta.
  5. Levitä pinnalle mustaherukkatäytettä ohut kerros. Hyytelöi kirkaskuumahyytelöllä. Poista rengas ja laita mousse pohjan päälle.

Italianmarenki

  1. Kiehauta vesi ja sokeri 120°C:een. Lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.
  2. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota moussen reunalle.
  3. Ruskista marenki kaasuliekillä. Koristele haluamallasi tavalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 3209 kcal
Proteiini 56,1 g
Hiilihydraatti 274,5 g
Rasva 204,7 g
Tyydyttynyt rasva 92,1 g
Ravintokuitu 22,3 g
Suola 2,3 g
Kalsium 653,1 mg
D-vitamiini 2,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 366 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 23,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,5 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search