Mustaherukkakakku

Mustaherukkakakku
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Mustaherukkakakku

Mustaherukkakakku

Uusi Valion mustaherukkatäyte tuo hienostuneen maun kakkuun ja makuparina suklainen pohja. Mustaherukkatäytettä löytyy pohjassa, moussessa ja pinnassa. Koristeluna on italian marenkia.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset6 kpl

Suklaamurotaikina

0.300 kg
0.460 kg
vehnäjauhoja
0.002 kg
suolaa
0.040 kg
kaakaojauhetta
0.100 kg
kananmunia
0.100 kg
hienoa sokeria
1.002 kg (6 kpl à 0.167 kg)

Täyte

0.240 kg
Valio mustaherukkatäytettä
0.240 kg (6 kpl à 0.040 kg)

Mantelikaakaopohja

0.400 kg
0.544 kg
sokeria
0.544 kg
mantelijauhetta
0.070 kg
kaakaojauhetta
0.136 kg
vehnäjauhoja
0.011 kg
leivinjauhetta
0.480 kg
kananmunia
2.185 kg (6 kpl à 0.364 kg)
0.000 kg (6 kpl à 0.000 kg)

Mousse

0.400 kg
Valio mustaherukkatäytettä
0.200 kg
mustaherukkamehua
0.013 kg
liivatelehtiä
0.800 kg
1.413 kg (6 kpl à 0.236 kg)

Italianmarenki

0.120 kg
valkuaisia
0.250 kg
sokeria
0.050 kg
vettä
0.420 kg (6 kpl à 0.070 kg)
5.260 kg (6 kpl à 0.877 kg)

Ohje

  1. Suklaamurotaikina

  2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  3. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja laita 19 cm:n renkaaseen.
  4. Pursota pohjalle mustaherukkatäytettä spiraali.
  5. Mantelikaakaopohja

  6. Sekoita voi ja kuivat aineet. Lisää kananmunat. Sekoita n. 2 min. Pursota muropohjan päälle. Paista 180°C :ssa n. 20 min.
  7. Mousse

  8. Liota liivatelehtiä 10 min. kylmässä vedessä. Liuota kuumennettuun mustaherukka mehuun.
  9. Yhdistä liivateliuos mustaherukka täytteeseen.
  10. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä mustaherukkaseokseen.
  11. Vala massa ø 14 cm renkaaseen. Pakasta.
  12. Levitä pinnalle mustaherukkatäytettä ohut kerros. Hyytelöi kirkaskuumahyytelöllä. Poista rengas ja laita mousse pohjan päälle.
  13. Italianmarenki

  14. Kiehauta vesi ja sokeri 120°C:een. Lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.
  15. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota moussen reunalle.
  16. Ruskista marenki kaasuliekillä. Koristele haluamallasi tavalla.
kpl
g
5.2 kg
368 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
368 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
368 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.