Siirry sisältöön
Mustikka-juustokakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Mustikka-juustokakku

Mustikka-juustokakku

Ainekset

Pohja

  • 0,250 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,140 kg fariinisokeria
  • 0,140 kg sokeria
  • 0,030 kg jauhettua hasselpähkinää
  • 0,330 kg vehnäjauhoja
  • 0,011 kg leivinjauhetta
  • 0,130 kg kananmunia

Täyte I

  • 0,720 kg
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® 1,5 kg maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 0,180 kg sokeria
  • 0,070 kg maissitärkkelystä
  • 0,009 kg vaniljasokeria
  • 0,120 kg sitruunamehua
  • 0,009 kg raastettua sitruunankuorta
  • 0,150 kg kananmunia

Täyte II

  • 0,720 kg
    Valio mustikkatäytettä
    Valio mustikkatäyte on käyttövalmis, paistonkestävä ja makean marjaisa täyte leipomokäyttöön. Tumma, mustikkainen täyte sisältää 40…
    Valio mustikkatäyte 2,5 kg
  • 0,720 kg
    Valio lemon curd täytettä
    Valio lemon curd on käyttövalmis, paistonkestävä ja raikkaan sitruunainen täyte monenlaisiin leivonnaisiin. Koostumukseltaan täyteläinen ja…
    Valio lemon curd täyte 2,5 kg laktoositon

Pinnalle

  • 1,000 kg mustikoita

Ohje

Pohja

  1. Sekoita voi ja sokerit.
  2. Lisää munat ja sekoita.
  3. Lisää jauhot, jauhettu pähkinä ja leivinjauhe.
  4. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään kylmässä.
  5. Kauli taikina n. 5 mm vahvuiseksi leivinpaperin päälle.
  6. Paina voideltu ø n.18 cm:n kakkurengas taikinan päälle.

Täyte

  1. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
  2. Pursota täyte taikinan päälle niin että reunaan jää n. 5 mm ilman täytettä. Peitä renkaiden pinta toisella pellillä. (Estää juustotäytteen ruskistumista.)
  3. Paista 180°C:ssa n. 25 min.
  4. Irroita jäähtyneet pohjat renkaista.
  5. Pursota lemon curdia ja mustikkatäytettä spiraalina pohjan päälle.
  6. Koristele tuoreilla mustikoilla.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1802 kcal
Proteiini 22,4 g
Hiilihydraatti 245,2 g
Rasva 74,8 g
Tyydyttynyt rasva 39,5 g
Ravintokuitu 11,4 g
Suola 2,4 g
Kalsium 282,5 mg
D-vitamiini 1,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 229 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 31,1 g
Rasva 9,5 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search