Mustikka-kefirkakku

Mustikka-kefirkakku
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Mustikka-kefirkakku

Mustikka-kefirkakku

Kefir tuo pirskahtelevan raikkaan maun mousseen. Tällä reseptillä valmistat niin leivokset kuin kakut vitriiniin, joita asiakkaasi eivät takuulla voi vastustaa.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset8 annosta

Pohja

0.320 kg
0.180 kg
fariinisokeria
0.180 kg
sokeria
0.160 kg
kananmunia
0.440 kg
vehnäjauhoja
0.014 kg
leivinjauhetta
1.294 kg (8 kpl à 0.162 kg)

Täyte

0.800 kg
0.800 kg (8 kpl à 0.100 kg)

Mousse

1.000 kg
0.060 kg
liivatetta
1.500 kg
2.000 kg
0.110 kg
sokeria
0.010 kg
suolaa (maustemitallinen)
4.680 kg (8 kpl à 0.585 kg)

Pinnalle

0.100 kg
0.800 kg
0.900 kg (8 kpl à 0.113 kg)
7.674 kg (8 kpl à 0.959 kg)

Ohje

  1. Sekoita voi ja sokerit, lisää kananmunat. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  2. Kauli taikina 5 mm:n vahvuuteen ja ota voidelluilla ø 16cm:n kakkurenkailla aihiot. Pursota vanilja-tuorejuustotäyte keskelle.
  3. Paista 180°C:ssa noin 15 min.
  4. Jäähdytä. Laita muovisuikale kakkurenkaan sisälle.
  5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  6. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita mustikkatäyte, kefir, sokeri ja suola. Kaada sulatetut liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin.
  7. Nostele kermavaahto täytteen joukkoon niin, että massa on tasaista. Täytä vuoka ja tasoita pinta. Pakasta .
  8. Lämmitä kirkaskuumahyytelö 70°C:een ja lisää mustikkatäyte. Vala kakkujen pintaan hyytelö.
  9. Koristele mustikoilla ja suklaakoristeilla.
kpl
g
7.8 kg
210 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
210 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
210 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.