Mustikka-Kookoskakku

Mustikka-Kookoskakku

Teollisuus
296 kcal / 100g
Pehmeä manteli-pistaasi pohja kätkee sisäänsä herkullisen raikkaan Valio mustikkatäytteen. Päällä Viola-tuorejuustosta ja Valio vanilja-jogurttitäytteestä tehty kreemi. Pinnalla Italianmarengista valmistettu röyhelöinen huntu.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
0,250 kg mantelijauhetta
0,060 kg pistaasipähkinöitä
0,300 kg tomusokeria
0,340 kg valkuaisia
0,110 kg hienoa sokeria
1,060 kg 5 kpl á 0,212 kg
Täyte
0,600 kg Valio mustikkatäytettä
0,400 kg Valio vanilja-jogurttitäytettä
0,400 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,500 kg Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
0,150 kg kookoshiutaleita
2,050 kg 5 kpl á 0,410 kg
Marenki
0,120 kg valkuaisia
0,250 kg sokeria
0,050 kg vettä
0,420 kg 5 kpl á 0,084 kg
3,530 kg 5 kpl á 0,706 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Pohja
  • Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja pistaasipähkinät. Jauha hienoksi kutterillla.

  • Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen samalla vaahdottaen.

  • Sekoita jauheseos käsin vaahdon joukkoon.

  • Pursota sileäreunaisella tyllalla leivinpaperilla vuorattuihin ø 22cm rengasvuokiin. Pienet nyppylät reunaa vasten ja ohut spiraali keskelle.

  • Ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä ja tomusokeria

  • Paista n. 30 min 180°C:ssa uunissa.

Täyte
  • Vaahdota tuorejuusto, kerma ja vanilja-jogurttitäyte. Lisää lopuksi kookoshiutaleet.

Täyttäminen
  • Pursota mustikka täyte pohjan päälle.

  • Pursota tuorejuustovaahto keoksi.

Marenki
  • Vaahdota valkuaiset löysäksi vaahdoksi.

  • Keitä sokeri ja vesi 120°C:een. Lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

  • Pursota marenki nauhatyllalla kakun pinnalle ja polta pinta kaasuliekillä.

  • Koristele haluamallasi tavalla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!