Mustikka-Kookoskakku

Valio Food Solutions

Mustikka-Kookoskakku

Pehmeä manteli-pistaasi pohja kätkee sisäänsä herkullisen raikkaan Valio mustikkatäytteen. Päällä Viola-tuorejuustosta ja Valio vanilja-jogurttitäytteestä tehty kreemi. Pinnalla Italianmarengista valmistettu röyhelöinen huntu.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset5 kpl

Pohja

0.250 kg
mantelijauhetta
0.060 kg
pistaasipähkinöitä
0.300 kg
tomusokeria
0.340 kg
valkuaisia
0.110 kg
hienoa sokeria
1.060 kg (5 kpl à 0.212 kg)

Täyte

0.600 kg
0.400 kg
0.400 kg
0.500 kg
0.150 kg
kookoshiutaleita
2.050 kg (5 kpl à 0.410 kg)

Marenki

0.120 kg
valkuaisia
0.250 kg
sokeria
0.050 kg
vettä
0.420 kg (5 kpl à 0.084 kg)
3.530 kg (5 kpl à 0.706 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja pistaasipähkinät. Jauha hienoksi kutterillla.
  3. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen samalla vaahdottaen.
  4. Sekoita jauheseos käsin vaahdon joukkoon.
  5. Pursota sileäreunaisella tyllalla leivinpaperilla vuorattuihin ø 22cm rengasvuokiin. Pienet nyppylät reunaa vasten ja ohut spiraali keskelle.
  6. Ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä ja tomusokeria
  7. Paista n. 30 min 180°C:ssa uunissa.
  8. Täyte

  9. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja vanilja-jogurttitäyte. Lisää lopuksi kookoshiutaleet.
  10. Täyttäminen

  11. Pursota mustikka täyte pohjan päälle.
  12. Pursota tuorejuustovaahto keoksi.
  13. Marenki

  14. Vaahdota valkuaiset löysäksi vaahdoksi.
  15. Keitä sokeri ja vesi 120°C:een. Lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  16. Pursota marenki nauhatyllalla kakun pinnalle ja polta pinta kaasuliekillä.
  17. Koristele haluamallasi tavalla.
kpl
g
3.5 kg
296 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
296 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.