Mustikka-mansikkakakku

Valio Food Solutions

Mustikka-mansikkakakku

Ainekset12 annosta

Pohja

0.215 kg

Täyte

0.150 kg
0.150 kg
0.080 kg
sokeria
0.004 kg
vaniljasokeria
0.014 kg
liivatelehteä
0.200 kg
0.030 kg
sitruunamehua
0.200 kg
0.200 kg

Kiille

0.150 kg
0.070 kg
sokeria
0.200 kg

Ohje

  1. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm) leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Kastele paperisuikaleet vedessä, jolloin ne tarttuvat vuoan reunaan.
  2. Leikkaa vetopohja vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä
  4. Yhdistä Viola, rahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään
  5. Kiille

  6. Kuumenna mustikat ja sokeri kattilassa ja soseuta sauvasekoittimella varovasti. Lisää kirkaskuumahyytelö ja kuumenna. Kaada hieman jäähtynyt seos hitaasti kakun päälle.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa 1 - 2 t ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle
kpl
g
1.4 kg
188 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
188 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.